Loikansaaren lomamökit

Loikansaari on idyllinen maaseudun lomapaikka aivan Savonlinnan saariston ytimessä. Meillä nautit aidosta suomalaisesta mökkielämästä ja eri vuodenaikojen kiehtovuudesta Saimaan järviluonnossa. Country henkiset mökit ja tasokkaat huvilat sijaitsevat Loikansaaren kartanon mailla, jolla on pitkä historia yhtenä alueen vanhimpana asuinpaikkana.

Rantahuvilat avarilla maisemilla

Rantahuvila on valintasi, jos kaipaat perinteisen suomalaisen mökkielämän lisäksi loma-asumiseesi tilaa, tasokkuutta ja yksityisyyttä. Rantahuvilalla koet olevasi keskellä kauneinta Saimaan saaristoluontoa.

Rantahuvilat majoittavat lomalaisia ympärivuoden. Ne sijaitsevat n. 1 km päässä Loikansaaren kartanolta saaren Itä-päässä rauhallisessa Hoviniemessä. Huvilat ovat jyhkeää höylähirttä ja edustavat suomalaista hirsirakentamista parhaimmillaan. Rakennusmateriaalit ovat suomalaista puuta ja tiiltä. Sisustuksissa on käytetty kotimaisten designerien tuotteita. Kodikas tupakeittiö ratkaisu ja varaava takka tuovat tunnelmaa ja mukavuutta etenkin kylmänajan mökkeilyyn. Tilavat kuistit järvelle päin houkuttelevat kesäisin ruokailemaan ulkona.

Saunat ovat kätevästi saman katon alla. Ne ovat reilun kokoisia ja puulämmitteisiä, löylyt ovat pehmeät eikä ilma lopu kesken. Saunasta pääset suoraan uimaan, sillä huvilat on rakennettu mahdollisimman lähelle rantaa. Järvimaisemat ovat todella upeat. Huviloilta avautuu avara maisema isolle Haapaveden selälle. Rantahuviloistamme ei ole suoraa näköyhteyttä naapuriin, saat olla piilopirtissäsi kaikessa rauhassa. Huvilaan kuuluu nurmikkoista ja luonnonmukaista piha-aluetta, ulkorakennus/varasto polttopuineen, nuotiopaikka, kovapohjainen uimaranta ja soutuvene.

Rantamökit omalla erillisellä rantasaunalla

Rantamökki sopii sinulle, joka haet lomaltasi perinteistä kodikasta Suomalaista mökkielämää höystettynä kaikin mukavuuksin. Rantamökeillä koet aidon luonnonläheisen loman Saimaan järviluonnossa.

Rantamökit majoittavat lomalaisia keväästä pitkälle syksyyn. Ne sijaitsevat n. 1 km päässä Loikansaaren kartanolta omalla alueellaan luonnonkauniissa Hirviniemessä. Mökit ovat tyyliltään maalaishenkisiä ns. ‘punainen tupa’ – mökkejä pirtinpöytineen ja tiilitakkoineen. Mökkien rakennusmateriaalina on suosittu kotimaista puuta ja tiiltä. Rantamökkien pohjaratkaisut ovat tehokkaat ja myös sisustuksissa suomalaisuus on perusarvona. Mökit ovat peruskorjattu ja varustettu kaikilla mukavuuksilla. Jokaisella mökillä on oma erillinen rantasauna ja pukuhuone ja tietenkin uimaranta. Saunat ovat perinteisiä puulämmitteisiä saunoja, joista irtoaa tunnetusti pehmeät löylyt. Löylyistä voit pulahtaa suoraan uimaan. Järvimaisemat rantasaunoilta ovat pysähdyttävän kauniit. Rantamökissä lomailet omassa rauhassa järviluonnon ympäröimänä.

Mökkiin kuuluu luonnonmukainen pieni piha-alue, nuotiopaikka. Kovapohjainen uimaranta ja soutuvene.

Veneilyä, pyöräilyä ja patikointia

Vuokraamme moottoriveneitä ja maastopyöriä sekä päiväkäyttöön, että pidemmäksikin ajaksi. Sijaintimme on ihanteellinen veneretkeilyyn saaristoalueella. Meiltä voi käydä kätevästi veneellä myös kaupungissa ostoksilla, torilla tai vaikkapa cityajelulla Savonlinnan ympäri. Vesiteitse matkaa kaupunkiin on 10 km. Useimmat lähtevät maisema-ajelulle kiertäen läheisen rakentamattoman Tiheäsaaren. Jos onni suo voi matkalla bongata Saimaannorpan köllöttelemässä rantakalliolla. Veneemme soveltuvat hyvin myös kalastukseen. Pyörillä voi kurvailla saaren viehättäviä hiekkateitä pitkin ja Savonlinnaankin saakka, jonne matkaa 16 km. Huvila- ja mökkialueita yhdistää noin 4 km mittainen luontopolku. Polun varrella on turvallista marjastaa, sienestää tai muuten vain nauttia maisemista.

Loikansaareen palataan uudelleen

Loikansaari tunnetaan tasokkaana ja luotettavana mökkivuokrausyrityksenä. Kansainvälistä lomatoimintaa tilalla on ollut jo yli 45 vuoden ajan. Vuosien saatossa yritykselle on muodostunut suuri vakiasiakaskunta, jotka haluavat palata vuosi toisensa jälkeen lomailemaan tuttuun ympäristöön. Samat perheet palaavat jo jopa kolmannessa polvessa. Aikaisemmat hyvät lomakokemukset ja muistot ovat muodostaneet useille tunnesiteen paikkaan. ”Sydän tänne on jäänyt, eikä takaisin saa”: sanoi eräskin rouva.

Loikansaari on hyvä vaihtoehto oman loma-asunnon omistamiselle. Maksat vain siitä ajasta, jonka mökillä tai huvilalla vietät.  Ei ole huolia huoltotöistä, vaan pääset suoraan nauttimaan mökkeilyn parhaista paloista. Näitä asioita moni hektisessä työelämässä kiinni oleva arvostaa.

Loikansaaren_lomamokit_Hoviniemi_sisa
Loikansaaren_lomamokit_2
Loikansaaren_lomamokit_3
Loikansaaren_lomamokit_lakeside_villa

Loikansaaren lomamökit
Loikansaarentie 430
58810 Kallislahti
+358 44 0640116
lomamokit@loikansaari.fi

Avoinna ympäri vuoden.

www.loikansaari.fi
Facebook