Metsämuseo Lusto

Metsäkulttuurin valtakunnallinen vastuumuseo Lusto

Lusto tarjoaa oivalluksia ja erilaisia näkökulmia metsien ymmärtämiseen. Näyttelyt, kokoelmat, tapahtumat, työnäytökset ja teemapäivät kertovat metsän merkityksestä suomalaisten elämässä – Suomessa metsä on kaikkialla läsnä ja näin ollen se on vaikuttanut vahvasti ihmisiin, yhteisöihin ja yhteiskuntaan.

Näyttelyt

Metsän luonto –näyttely esittelee metsää jatkusvassa muutoksessa olevana ekosysteeminä ja elinympäristönä. Kävijävinkki: Sormivirkkaa oma kunttamatosi!
Vihreä kulta –näyttely kuvaa metsiä Suomen tärkeimpänä luonnonvarana. Kävijävinkki: Onnistuuko tuohisormuksen teko?
Voimavara -näyttely esittelee metsistä saatavaa hyvinvointia. Kävijävinkki: Minkä äänimaailman kuulet?
Kallisarvoinen metsä käynnistää arvokeskustelun. Kävijävinkki: Istahda massiivisen taideteoksen äärelle pelaamaan metsäsuhdepeliä.
Metsäläiset -näyttely kertoo metsistä suomalaisten identiteettinä. Kävijävinkki: Löydätkö tiesi videokodan sisälle?
Savotta kertoo metsistä työpaikkana ja elannon antajana menneisyydestä nykypäivään. Kävijävinkki: Uskallatko kiivetä kävelevän metsäkoneen ohjaamoon?

Majoitusvinkit Punkaharjulla

Punkaharjulla nautit levollisista mökkiunista Tynkkylän Lomaniemessä, Naaranlahti Resortissa, Puruveden Lomahuviloilla, Välituvan Lomamökeillä, Hienosen Lomamökeillä, Punkaharju Resortissa tai Harjun Portissa. Kruunupuisto tarjoaa hotellimajoitusta vain kivenheiton päässä Lustosta.