Sodan ja rauhan keskus Muistin näyttely

Tiedekeskus Muisti tuo ihmisten kokemukset sodasta lähelle

Sodan ja rauhan keskus Muisti Mikkelissä on tiedekeskus, joka kertoo sodan vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan. Muistin näyttelyissä pääset viimeisintä teknologiaa hyödyntäen eläytymään, kokeilemaan ja vaikuttamaan näyttelykokemukseesi. Valitsetko sotamiehen vai pasifistin tarinan? Mitä Kaukoidän sotarintamalla tapahtui? Virtuaalitodellisuudessa talvisodan Kannaksella – miltä etulinjassa tuntuu?  Miten sotaa johdettiin? Käyttäisitkö propagandaa? Mitä naiset ja lapset tekivät sodassa? Milloin sota oikeasti päättyy? Entä jos se olisit ollut sinä?

Muisti ja Päämajamuseo muodostavat kokonaisuuden, jossa on 1100 m2 näyttelytilaa, kahvila ja kauppa. Muisti on niille, joita sodan historia kiinnostaa, ja erityisesti niille, joita se ei kiinnosta.

Mannerheimin päämaja on luonteva paikka Muistille

Mannerheimin päämaja Mikkelissä on luonteva paikka Sodan ja rauhan keskus Muistille. Digitaalinen teknologia vie meidät elävästi suomalaisten kokemuksiin toisen maailmansodan aikana. Näyttely auttaa meitä ymmärtämään ihmisten kohtaloita ja pohtimaan, miten itse olisimme vastaavissa tilanteissa toimineet.

Muisti auttaa meitä muistamaan, miten sodat syttyvät, miltä sota tuntuu ihmisessä, miten sodat lopetetaan, ja miten ylläpidetään rauhaa.

Tervetuloa Sodan ja rauhan keskus Muistiin! Varmista sujuva näyttelyvierailu ja osta pääsyliput ennakkoon.

Majoitus- ja ravintolavinkit Mikkelissä

Mikkelissä yövyt ja herkuttelet tunnelmallisessa kartanomiljöössä Tertin kartanossa. Kyyhkylän Kartano Saimaan rannalla tarjoaa majoitusta historiallisessa kartanohotellissa. Anttolanhovi on monipuolinen matkailukohde Anttolassa Saimaan rannalla, jossa on tarjolla monenlaisia harrastusmahdollisuuksia sekä tasokasta majoitusta Halla Nature&Design Villoissa.