Vastavoimaa arjelle

Loma Saimaalla tarjoaa luonnonrauhaa, rentoa oloa mökillä ja pehmeitä löylyjä rantasaunassa, mutta myös monia erikoisuuksia ja virkistäviä uutuuksia. Tutustu ainutlaatuisiin kansallispuistoihin ja Saimaa UNESCO Global Geopark -kohteisiin, upeisiin perinnemaisemiin, luonnon omiin harvinaisuuksiin ja historiallisiin linnoihin ja linnoituksiin. Saimaan rantakaupungeissa yhdistät rantaloman ilot ja kaupunkien monet kivat nähtävyydet ja aktiviteetit koko perheelle. Aitoa Saimaan alueen lähiruokaa löydät monista uniikeista ravintoloista ja kahviloista. Tee vaikka kokonainen makumatka Saimaan ympäri.

Tehokas keino löytää vastavoimaa arjelle on perinteisen rantasaunan lempeät löylyt. Tervetuloa lauteille!

Lähde makumatkalle Saimaa Gastronomy -kohteisiin

Neljä Saimaa Gastronomy -kohdetta – Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, Tea House of Wehmais, Tertin Kartano – valmistavat sesongin herkkuja meidän kaikkien iloksi.

Uniikit majoitukset

Vuokraa mökki tai villa, yövy hurmaavissa kartanoissa tai nauti cityhotellien mukavuuksista keskellä kaupunkia. Kokeile rohkeasti vähän erikoisempiakin vaihtoehtoja. Miten olisi yösija aitassa, puussa tai vaikka veneessä Saimaan aalloilla keikkuen?

Mukavaa myös muksuille

Saimaalta löytyy tekemistä koko perheelle!

Upeat reitit ja mielenkiintoiset teemamatkat

Omatoimiselle seikkailijalle Saimaa tarjoaa elämyksiä moneen makuun. Löydä omasi!

Suuria tunteita

Koe Saimaan ainutlaatuiset elämykset: Sodan ja rauhan keskus Muisti Mikkelissä, Oopperajuhlien konsertit Savonlinnassa ja Varkauden uniikit museot.

*****Viiden tähden Saimaa

Koe rennon rantaloman ilot ja kaupunkielämän parhaimmat palat. Kierrä Saimaan viiden tähden rantakaupungit: Imatra, Lappeenranta, Mikkeli, Savonlinna ja Varkaus. Nämä Saimaan rannan upeat helmet ovat lähellä kaikkea, tulitpa mistä päin tahansa.

Sami Kurosen makumatka Saimaalla

Starttaa KE 7.7.2021 klo 21:00 Livillä ja Ruudussa

Mitä tänään syötäisiin?

Nauti ja herkuttele aitoja, puhtaita makuja Saimaan ravintoloissa. Pöytä on katettuna, tervetuloa!

Anna meidän esitellä sinulle parhaat palat Saimaata!

Lähde kanssamme opastetulle elämykselle

Lue kesän lomavinkit

Pure Saimaa on lehti kotimaisten elämysten ja hyvän ruuan ystäville. Ole hyvä!

Blogeja Saimaalta

Lue tarinoita matkoilta Saimaalle.

Lemmikit ovat myös tervetulleita Saimaalle! 

Waltteri Torikka rakkaudella Saimaalta

Katso Waltterin kirjetervehdys Saimaalta

Jukka Pohjolainen rakkaudella Saimaalta

Katso Jukan kirjetervehdys Saimaalta

Mielipaikkasi Saimaalla on yllättävän lähellä

Mikkeli – Savonlinna – Varkaus

Saimaan parhaat palat kutsuvat sinut ja seuralaisesti Saimaan rantakaupunkeihin Mikkeliin, Savonlinnaan ja Varkauteen. Myös viehättävät maaseutukunnat Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Puumala, Rantasalmi ja Sulkava tarjoavat monia syitä tulla Saimaalle. Kaikki tämä löytyy yllättävän läheltä eli meillä voit käydä vaikkapa päiväretkellä tai viettää pitempiäkin aikoja upeassa järviluonnossa. Tervetuloa!

Perille-matkahaku kertoo kuinka pääset Saimaalle

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.

Katso lisää kohdevinkkejä Saimaan paikallisilta matkailusivuilta:

Linkki VisitVarkaus-sivustolle.