Tervetuloa Saimaalle!
#purestfinland

TERVETULOA KIIRETTÖMÄLLE KIERTOMATKALLE SAIMAALLE!

Saimaa on Suomen suurin järvi ja samalla Euroopan neljänneksi suurin makeavetinen luonnonjärvi. Tiesitkö, että Wall Street Journal (2014) on listannut Saimaan maailman viiden kauneimman järven joukkoon. Saimaan upeat saaret, niemet ja rannat ovat unohtumaton kokemus. Maisemat vaihtelevat kallioisista rannoista hiekkarantoihin ja tummista vesistä sinisenä kimmeltäviin ja kirkkaisiin vesiin. Puruvesi Saimaalla on yksi maailman puhtaimmista vesistöistä kristallinkirkkaine vesineen. Avoimet vesialueet ja yli 13 000 saarta luovat labyrintin, jossa joka päivä voit nähdä uuden mystisen maiseman. Saimaan alueen kaupungit, Mikkeli, Savonlinna ja Varkaus, ja alueen hurmaavat maaseutukunnat tarjoavat monipuolisine palveluineen kaiken, mitä matkailija voi tarvita.

Saimaalta löydät ainutlaatuisen luonnon lisäksi monipuolista kulttuuritarjontaa, aktiviteetteja jokaiselle vuodenajalle, ihastuttavia majoituspaikkoja ja maittavaa lähiruokaa.

 

#syytätullasaimaalle

Saimaa Gastronomy – ruokatapahtumia, ihastuttavia käyntikohteita  ja lomaideoita

Saimaa tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden. Tutustu ja löydä omasi!

KOE SAIMAA

Jos haluat kulttuurin lisäksi välillä vauhtia ja vilinää, löytyy meiltä myös aktiviteetteja moneen makuun. Luonnon rauhasta ja kauniista maisemista voit nauttia niin vesillä kuin maallakin, kaupungissa tai maaseudun rauhassa. Jos taas olet enemmän tekevää sorttia, aktiviteetteja on tarjolla mm. jääkellunnasta kalastukseen retkiluistelusta ja melontaan. Koloveden ja Linnansaaren Kansallispuistoissa saatat jopa nähdä vilauksen Saimaan kuuluisasta norpasta! Alueellamme toimii myös monia aktiviteettien ammattilaisia, joiden avulla pääset tutustumaan Saimaan luontoon turvallisesti ja opit samalla Saimaan alueen elämästä suoraan paikallisilta toimijoilta.

Savonlinnan Oopperajuhlat ja hurmaavat museot, Mikkelin Teatterin elämyksellinen ohjelmisto ja alueen kauniit kartanot, Varkauden monipuolinen kulttuuritarjonta ja Saimaan alueen muut lukuisat tapahtumat ympäri vuoden varmistavat, että matkailijalla on aina omanlaistansa tekemistä. Lyhyet välimatkat kaupunkien ja maakuntakeskusten välillä mahdollistavat mielenkiintoisen kiertomatkan ohjelman useammaksikin päiväksi.

Saimaa on lähiruoan ympärille rakentuvan kulinarismin kehto. Tuoreet ja paikalliset raaka-aineet innovatiivisesti valmistettuna tarjoavat uniikin kokemuksen – eikä siinä kaikki. Sanotaan, että kattaus on puoli ruokaa. Saimaalla kulinaristisen kokemuksesi pohjana on kauniin kattauksen lisäksi aito ja sydämellinen vieraanvaraisuus. Tarjoilemme Saimaan tähtiä juuri sinulle.

Kaiken tämän lisäksi Saimaalta löytyy myös majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kiehtovia kartanoita, hurmaavia kaupunkihotelleja, ylellisiä huviloita, kodikkaita mökkejä, erämajoja – jokaiselle jotakin.

Tutustu alueemme tarjontaan ja saavu Saimaalle nauttimaan. Tervetuloa!

Perille matkahaku kertoo kuinka pääset Saimaalle

 

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.