Kolmen päivän aktiviteettiloma Saimaalla

Euroopan laajin järvialue Saimaa on aktiviteetteja kaipaavan lomailijan keidas. Keskellä Suomen kauneinta järviluontoa voi harrastaa mielenkiintoisia lajeja ympäri vuoden.

Lähde kokemaan Saimaan parhaat luontoreitit meloen, pyörän selässä tai patikoiden!

Päivä 1 – Kanoottiretki Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoissa

Villiä luontoa ja mielenkiintoisia melontareittejä

Linnansaari sijaitsee Saimaan sydämessä keskellä aavaa järvenselkää. Linnansaaren vesillä voi bongata saimaannorpan ja hyvällä onnella myös taivaalla kaartelevan kalasääsken. Vesistöä rikkovat lukuisat kauniit saaret ja kallioiset luodot. Linnansaaren torpassa pääsee tutustumaan myös kaskiviljelyyn. Linnansaaren luonto on upea ympäri vuoden. Kesäisin alueella on tarjolla venekyytejä sekä Savonlinnan satamasta lähteviä pidempiä risteilyjä.

Koloveden kansallispuisto on melojan unelma. Vesistössä riittää mielenkiintoisia reittejä kallioiden ja jyrkänteiden välissä. Koloveden luonnossa voi nähdä myös kivikautisia kalliomaalauksia. Hyvällä onnella Koloveden vesistöissä voi nähdä myös saimaannorpan.

SaimaaHoliday –matkakeskus Oravi on idyllinen kylä keskellä Saimaata Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistojen välissä. Paikka on todellinen melojan paratiisi. Oravista voi vuokrata melomiseen tarvittavat välineet ja osallistua opastetuille melontaretkille. Oravissa järjestetään myös  saimaannorpparisteilyjä sekä opastettuja kalastus- ja metsästysretkiä.

Päivä 2 – Pyöräillen saaristoreitti Puumalassa

Haltioidu Saimaan luonnosta ja maisemista Suomen kauneimmalla reitillä

Puumalan saaristoreitti on kokemisen arvoinen kierros ajaa pyörällä tai moottoripyörällä. Reitin pituus on noin 60 kilometriä ja se kulkee pääosin asfaltoiduilla teillä, mutta sen varrella on myös kaksi lyhyttä soratien pätkää (2 km ja 4 km). Matkan aikana ylitetään useita siltoja sekä Lintusalo-Hurissalo -väli lautan kyydissä. Lauttamatka kannattaa varata etukäteen.

Reitin voi hyväkuntoinen polkea päivässä tai sitten napata kulkupelikseen sähköpyörän, joita vuokraa Saimaa bikes. Reitin voi jakaa myös useammalle päivälle, jolloin ehtii nauttia myös matkan varrelle osuvista ruoka- ja majoituskohteista.

Majoitusvinkkejä Puumalan saaristoreitillä

Sahanlahti Resort on upea matkailukohde Saimaan rannalla, joka tarjoaa kodikasta ja yksilöllistä hotelli- ja mökkimajoitusta. Sahanlahden ravintoloissa matkailijaa voi nauttia herkullista sesongin raaka-aineista valmistettua lähiruokaa.

Okkolan lomamökeissä Puumalan Niinisalossa majoitut jylhänkauniissa maisemissa erämaan rauhassa. Ravintola Niinipuu tarjoilee maittavaa, suomalaista ruokaa, kuten paikallisia kalaherkkuja.

Päivä 3 – Vaellus Saimaa Geoparkin ja Luonterin maastoissa

Näe Saimaalle niin kauas kuin silmä siintää

Saimaan pinnasta 110 metrin korkeuteen nousevalta Neitvuorelta avautuu näkymät pitkälle Luonterin selälle. Neitvuorella on vaihtelevia ja paikoin haastavia vaellusreittejä, joiden varrella voit pysähtyä ihailemaan maisemia. Reittien varrelta löytyy myös tulentekopaikkoja evästaukoja varten. Neitvuorella vaeltamiseen kannattaa varata aikaa, jotta ehdit nauttia maisemista ja vaihtelevasta maastosta.

 

Rakokallion haljennut vuori on komea näky Sydänmaan vaellusreitillä. Sydänmaan reitti on noin viisi kilometriä pitkä ja kulkee läpi vehreiden metsien. Reitin varrella on Metsomäen näköalapaikka, josta voi ihailla upeaa metsämaisemaa. Reitiltä löytyy myös Mäkilammen rantapaikka, jossa voi uida, tehdä tulet ja yöpyä.