Retkiluistele hoidetuilla luonnonjääreiteillä upeissa Saimaan maisemissa. Tervetuloa!

Saimaan seudulla on kaksi päivittäin ylläpidettyä luonnonjääreitistöä, joista molemmat tarjoavat paitsi upeat mahdollisuudet omatoimiseen retkeilyyn, myös opastettuja retkiä ja muita talviulkoilumahdollisuuksia. Ihastuttavat ja omaleimaiset majoituskohteet sekä herkullinen ruoka kruunaavat elämyksen!

Talvivaellusreitti Linnansaaren kansallispuistossa

Linnansaaren kansallispuistossa kulkeva ja yritysvetoisesti ylläpidetty jääreitti yhdistää kaksi matkailukeskusta – Järvisydämen ja Oravin – toisiinsa. Useita erilaisia reittivaihtoehtoja, kaksi tulipaikkaa sekä viikonloppuisin avoinna oleva lettukahvila.

Oravi – Linnansaari 5 km
Oravi – Pikkulappi 15 km
Oravi – Kaarnetsaari 18 km
Oravi – Järvisydän 19 km

Järvisydän – Kaarnetsaari 3 km
Järvisydän – Pikkulappi 4 km
Järvisydän – Linnansaari 14 km
Järvisydän – Oravi 19 km

Punkaharjun retkiluistelureitit harjumaisemissa

Upeissa kansallismaisemissa kulkeva, päivittäin ylläpidetty retkiluistelureitistö koostuu neljästä eri mittaisesta osuudesta. Luistelureiteille pääset aivan mökkien lähettyviltä, sillä lähtöpaikka on Matkailukeskus Harjun Portin rannasta tai poikkeavien jääolosuhteiden vallitessa Tuunaansaaren eteläkärjestä. Haataansaaressa ylläpidetään nuotiopaikkaa Harjun Portin toimesta ja Kruunupuiston rannassa on talvikaudella avoin yleisölle avoin grillikatos. Reitin varrella, noin 2,5 km päässä lähtöpaikasta, on Inkeritalon vohvelikahvila.

Lenkki Haataansaareen 7 km
Lenkki Siplahteen (Kruunupuiston rannan kautta) 8 km
Lenkki Kaarnalahteen 2 km
Lenkki Valkialammelle 1,5 km

Ainutlaatuinen talvivaellusreitti Linnansaaren kansallispuistossa

Yli 20 km eri pituisia reittivaihtoehtoja, kaksi ihastuttavaa majoituskohdetta ja lettukahvila.

Retkiluistelua ja lettuja

Suomen upeimmassa järviluonnossa kulkevaa talvivaellusreittiä on kokonaisuudessaan yli 20 km ja sään salliessa ylläpidetään myös lyhyempiä luistelureittejä mm. Oravista Linnansaareen (n. 5 km) ja Porosalmelta Kaarnetsaareen (n. 3 km). Reitillä voi liikkua myös jalkaisin, hiihtäen, moottorikelkalla tai rekikyydillä.

Reitin varrella on kaksi tulipaikkaa ja keittokatos vapaassa käytössä sekä viikonloppuisin avoinna oleva lettukahvila. Linnansaaressa on lisäksi merkitty lumikenkäreitti. Käyttömaksut ilman majoitusta ovat 4-8 €/päivä.

Reitille pääsee Saimaa Holiday Oravista sekä Hotel & Spa resort Järvisydämestä. Opastetut retket ja muut palvelut löydät tarkemmin yritysten sivuilta!

Useita reittivaihtoehtoja

Oravi – Linnansaari 5 km
Oravi – Pikkulappi 15 km
Oravi – Kaarnetsaari 18 km
Oravi – Järvisydän 19 km

Lähtöpisteenä Oravi: jäätilanne ja lisäpalvelut

Järvisydän – Kaarnetsaari 3 km
Järvisydän – Pikkulappi 4 km
Järvisydän – Linnansaari 14 km
Järvisydän – Oravi 19 km

Lähtöpisteenä Järvisydän: jäätilanne ja lisäpalvelut

Majoitu mukavasti Linnansaaren kansallispuiston tuntumassa

Hotel & Spa Resort Järvisydän

Tule nautiskelemaan talvisesta järviluonnosta Linnansaaren kansallispuiston maisemiin ja rentoutumaan Järvisydämen historialliseen miljööseen Suomen ainoaan järvikylpylään.

SaimaaHoliday Oravi

Vietä reipas ulkoiluloma talvisen Linnansaaren kansallispuiston upeissa maisemissa. Oravista Linnansaareen kulkee 5 km talvivaellusreitti joka jatkuu koko kansallispuiston läpi Järvisydämeen, yhteensä reitillä on mittaa n 20km. Reitin varrelta löydät tulipaikkoja sekä kahvilan. Reitillä voi liikkua kelistä riippuen retkiluistellen, potkurilla, hiihtäen tai vaeltaen.

Punkaharjulla retkiluistellaan upeissa harjumaisemissa

15 km eri pituisia reittivaihtoehtoja, kaksi ihastuttavaa majoituskohdetta ja vohvelikahvila

Retkiluistelua ja vohveleita

Upeissa kansallismaisemissa kulkeva, päivittäin ylläpidetty retkiluistelureitistö koostuu neljästä eri mittaisesta osuudesta. Majoittua voit Harjunportin matkailukeskuksessa tai Kruunupuistossa. Luistelureiteille pääset aivan mökkien lähettyviltä, sillä lähtöpaikka on Matkailukeskus Harjun Portin rannasta tai poikkeavien jääolosuhteiden vallitessa Tuunaansaaren eteläkärjestä. Reitille Haataansaaressa ylläpidetään nuotiopaikkaa Harjun Portin toimesta ja Kruunupuiston rannassa on talvikaudella avoin yleisölle avoin grillikatos. Reitin varrella, noin 2,5 km päässä lähtöpaikasta on Inkeritalon vohvelikahvila.

Valittavanasi neljä reittipituutta

7 km lenkki Haataansaareen
8 km lenkki Siplahteen (Kruunupuiston rannan kautta)
2 km lenkki Kaarnalahteen
1,5 km lenkki Valkialammelle
Reittien pituudet ovat noin -matkoja.

Kunnossapitotiedotteet, reittipalvelut, opastetut retket ja mm. lettukahvilan aukioloajat löydät täältä

Majoitu mukavasti Punkaharjun retkiluistelureitin varrella

Matkailukeskus Harjun Portti

Matkailukeskus Harjun Portissa nautit talvisesta luonnosta ja laajasta aktiviteettitarjonnasta keskellä upeita järvimaisemia. Lomakylän rannasta pääset suoraan retkiluistelureitille, jonka varrella voit pysähtyä kahville ainutlaatuiselle Lettutuvalle tai paistamaan makkarat nuotiopaikalle. Harjun Portin matkailukeskukseen pääset junalla, sillä Retretin pysäkki sijaitsee vain 100 m päässä vastaanotosta.

Kruunupuisto

Kruunupuistossa voit nauttia Punkaharjun kansallispuistomaisemista, yöpyä satavuotiaassa päärakennuksessa tai jugendhuvila Urholan upeissa puitteissa sekä hemmotella itseäsi erilaisilla kylpylä,- terveys- ja hyvinvointipalveluilla.

Helppo tulla ja vaivaton liikkua

Visitsaimaa_retkiluistelu

Matka Helsingistä Saimaalle on autolla ja junalla noin 4 tuntia. Lento Helsingistä Savonlinnaan ja Lappeenrantaan kestää noin tunnin, josta on kätevä joko vuokra-autolla, bussilla tai tilauskuljetuksella siirtyä retkiluistelureitin majoituskohteeseen. Juna- ja bussiyhteydet Mikkeliin, Savonlinnaan sekä Punkaharjulle ovat hyvät. Kaikkien kaupunkien välillä liikennöi useita vuoroja päivittäin. Punkaharjun Retretin junapysäkiltä on vain noin 100 metriä Matkailukeskus Harjun porttiin. Näin talviaikaan – varsinkin kun lunta piisaa – saattaa liikenne takkuilla hieman, joten matka-ajat kannattaa tarkistaa liikennöitsijöiden omilta verkkosivuilta.

Isommille ryhmille tilausajokuljetus on kätevä tapa liikkua ja sitä kannattaa tiedustella suoraan majoituskohteesta.

Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme!

Autolla Helsingistä Rantasalmelle ja Punkaharjulle noin 4 tuntia.

Junalla Mikkeliin noin 2,5 tuntia ja Varkauteen, Punkaharjulle sekä Savonlinnaan (lähellä Rantasalmea) noin 4 tuntia.

Lentäen Helsingistä Savonlinnaan noin tunti.