Vastuullisuus

Matkustamisesta aiheutuu usein ympäristövaikutuksia, mutta samalla se lisää myös alueen elinvoimaa ja mahdollistaa muun muassa luonnonnähtävyyksien ylläpitoa.

Vastuullisuus syntyy usein pienistä teoista, vaikkapa valitsemalla lähiraaka-aineita käyttävän ravintolan tai nauttimalla luonnosta lihasvoimin kajakilla tai lumikengillä. Lähellä olevasta luonnosta saamme puhtaat raaka-aineet ravintoloihin, mehukkaimmat paikallistarinat menneisyydestä, rakennusaineet majoituksiin ja mieleenpainuvimmat elämykset.

Tunnista vastuulliset yritykset

Olemme nostaneet tällä sivulla esiin vastuullisia toimijoita, jotta sinun olisi helpompi valita vastuullinen matkakohde ja nauttia lomastasi hyvällä mielellä. Tästä merkistä tunnet Saimaan seudun vastuulliset yritykset. Tee valintoja, jotka tekevät hyvää!

Saimaan vastuullisen yrityksen tuntee Me olemme Saimaan seudun vastuullinen yritys -tunnuksesta.

Miksi valita vastuullisemmin?

Vastuullinen matkailu on toimintaa, joka on ekologisesti, taloudellisesti, sosiokulttuurisesti ja eettisesti kestävää. Käytännössä vastuullisuus voi näkyä esimerkiksi matkailuyrityksen pyrkimyksenä vähentää ruokahävikkiä tai paikallisen kulttuuriperinnön vaalimisena. Vastuullisuus on matkailualan ja matkailijoiden yhteinen asia. Valitsemalla vastuullisemmin pidät huolta siitä että Saimaan aarteet ovat ihasteltavissa vielä jälkipolviemme jälkipolville.

Kokosimme vastuullisen matkailijan vinkit, tutustu niihin tästä.

Sitoumus2050

Valtioneuvoston kestävän kehityksen pääsihteeristö on hyväksynyt Visit Saimaan konkreettisen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen.

Yhteiskuntasitoumuksella sitoudumme vahvistamaan Saimaan alueen vastuullista matkailua, viestimään Saimaan alueen arvoista, lisäämään yritysten tietoisuutta vastuullisuuden eri osa-alueista sekä matkailijoiden ymmärrystä luonnon kunnioitusta ja vastuullisempaa matkustamista kohtaan.

Sustainable Travel Finland -merkki vastuullisille yrityksille

Visit Finland myöntää Sustainable Travel Finland -merkin yritykselle, joka tekee pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti työtä kestävän matkailun edistämiseksi. Yrityksen toiminnan tulee lisäksi täyttää Suomen kansalliset kestävän matkailun kriteerit. Alla on listattu Saimaan matkailuyritykset, joille on myönnetty STF-merkki.

Vastuullista matkailua kehittämässä

Tutustu, miten Sahanlahti Resort, Kenkävero ja Hotel & Spa Resort Järvisydän ovat kehittäneet vastuullisuuttaan.