Kolmen päivän puuhaloma Mikkelissä

Mikkelissä riittää puuhaa koko perheelle jokaisena vuodenaikana. Monenlaisia luontoelämyksiä, aktiviteetteja ja herkuttelua on tarjolla kaupungin keskustassa, Anttolassa ja Puumalassa.

Inspiroidu alueen tarjonnasta ja lähde kolmen päivän tiiviille perhematkalle!

Päivä 1 – Mikkeli

Monta nähtävää ja koettavaa aivan kaupungin keskustassa

Urpolan Luontokeskus Mikkelissä on virkistävä retkikohde lähellä keskustaa. Luontokeskus sijaitsee Mikkelin vanhimmassa vuodelta 1782 peräisin olevassa asuinrakennuksessa. Luontokeskuksessa pääsee tutustumaan interaktiiviseen seinään, joka kertoo mm. Saimaan synnystä ja jonka avulla voi pelata jääkausiaiheista reaktiopeliä. Aivan Luontokeskuksen vierestä lähtee Urpolan joen vartta kiertelevä idyllinen luontopolku (1,3 km), jonka varrella on nuotiopaikat eväsretkeä varten. Nuotiopuut saa mukaan Luontokeskuksesta. Joen varrella on myös vanha tunnelmallinen myllyrakennus, jossa toimii kesäisin kahvila.

Kenkäveron viehättävässä Pappilaravintolassa koko perhe nauttii maistuvan lounaan. Vanhan pappilan pihapiiristä löytyy myös monenlaista nähtävää, kesällä voi nähdä kanoja ja käydä rapsuttamassa lampaita pappilan puutarhassa. Joulupukin kesäpajassa voi askarrella vaikka lankatonttuja tai tehdä oman mato-ongen joulupukin apulaisten ohjauksessa.

Mikkelin sataman Leijonapuistossa voi viettää mukavan touhuhetken leikkilaivassa, linnunpesäkeinussa tai kuppikarusellissa. Lisää vauhtia voi hakea Mikkelin torin liukumäessä samalla kun nauttii torin kahviloiden tarjonnasta, esim. herkullisista kuplavohveleista. Vohvelin ystävät löytävät mahtavan herkkupaikan myös Naisvuoren näkötornin alakerran vohvelikahvilasta. Näkötornin huipulta näkee hienot maisemat yli kaupungin.

Mikkelissä voi matkata mukavasti keskikesällä Mikkelin nähtävyydestä toiseen rauhalliseen tahtiin Mikke-junalla.

Sadepäivän varalle varma vinkki on vierailu Viihdeuimala Rantakeitaassa tai Saimaa Stadiumin Super Cornerissa. Taattua menoa koko perheelle!

Lisävinkit Mikkeli-päivään

  • Käy kurkistamassa hiidenkirnuun, jääkauden huimaan luomukseen, Pursialassa.
  • Kesä-heinäkuun vaihteessa (28.6.–4.7.2021) järjestetään Mikkelissä Hulivili-karnevaalit, jossa koettavana on monenlaisia kulttuurielämyksiä, työpajoja ja esityksiä 0–13-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen.

Päivä 2 – Anttola

Vietä mukava retkeilypäivä Neivuorella, Anttolassa

Mikkelistä parinkymmenen kilometrin päässä sijaitseva Neitvuori on mainio retkeilykohde lapsiperheille. Yksi Suomen korkeimmista kallioista omaa mielenkiintoisen tarinan, jonka kuulet opastetuilla Hop On Hop Off-retkillä.  Ihastele Neitvuoren huipulta aukeavia Saimaan kauniita maisemia ja pidä evästauko laavulla. Kohteesta löytyy myös geokätköjä.

Neitvuorelle vievän polkun alkupäässä sijaitsee Hiidenmaan tila, jonka lampaat kesäisin ilahduttavat olemassaolollaan.

Vierailuvinkkejä

Muihin Mikkelin nähtävyyksiin pääsee tutustumaan elämysmatkojen kyydissä. Lue lisää HopOn HopOff -retkistä.

Päivä 3 – Maisemareitti Puumalaan

Matkalla Anttolasta Puumalaan on paljon hienoja nähtävyyksiä

Mikkelistä Puumalaan johtavan kantatie 62:n varrella on upeita Saimaan maisemia ja erikoisia nähtävyyksiä. Poikkea Loketononkaloon ihmettelemään kallioseinämien varjostamaa, salaperäistä, noin 70 m pitkää rotkoa lähellä Pistohiekkaa. Lietvedellä maisemat kallioisten saarien ja luotojen pirstoittamalle Saimaan selälle ovat parhaimmillaan. Maisemia voi ihailla Lietveden näköalapaikalla, jossa on myös pieni kesäkahvila.

Sahanlahti Resortissa voi viettää koko perheen aktiivipäivän tai ottaa ihan vain rennosti. Vuodenajasta riippuen voit vuokrata pyörät, veneen, kanootit, tennismailat, rantalentopallot, sup-laudat, potkurit ja lumikengät ja lähteä liikkumaan Saimaan mahtaviin maisemiin. Sahanlahdessa majoitut kodikkaissa ja yksilöllisissä mökeissä ja villoissa tai Sahan hotellin huoneissa. Sahanlahden kolme ravintolaa tarjoilevat herkullista koko perheelle maistuvaa lähiruokaa.

Puumalan satamatorilla voi kesäisin seurata Puumalan salmessa ohi ajavia veneitä, tukkilauttoja ja rahtilaivoja. Herkutteluhetken Satamatorilla voi viettää vaikka nauttimalla lettuja ja muikkuherkkuja.

Puumalan satamasta pääsee myös norpparisteilyille norppaa bongaamaan Lakeland GTE:n ekopaatin kyydissä.