TeaHouse of Wehmais

Teahouse of Wehmais on teehuone-bistro, jossa tee ja ruoka kohtaavat aivan uudella tavalla. Sesongin mukaan vaihtuvalta menulta löydät lähi- ja luomuraaka-aineista valmistetut keittiömestarin elämykseliset menut ja à la carte -annokset sekä ihastuttavat teekattaukset. Vierailu Teahouse of Wehmaisissa on ainutlaatuinen elämys ja se tarjoaa arjen luksusta, viehättävässä kartanomiljöössä.

Teesommelierin 100 teelaadun valikoima

TeaHouse of Wehmaisin tarina alkoi jo vuonna 2010, kun yrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen perusti Wehmaan kartanon pihapiiristä löytyvään tallirakennukseen Suomen ensimmäisen englantilaiseen teeperinteeseen erikoistuneen teehuoneen. Vuonna 2020 Teahouse of Wehmais avasi ovensa uudistuneena teehuone-bistrona, joka on erikoistunut monipuolisiin tee-elämyksiin ja laadukkaaseen teevalikoimaan. Tunnelmallisissa ranskalais-skandinaavisesti sisustetuissa tiloissa paikallisesti tuotetut, herkulliset raaka-aineet ja laadukkaat teet yhdistyvät ainutlaatuiseksi elämykseksi.

Teahouse of Wehmaisin yrittäjä Anna on koulutukseltaan yksi Suomen harvoista teesommelierista ja hän on henkilökohtaisesti valinnut teehuoneen noin 100 teelaadun valikoiman, josta löytyy jokaiselle oma suosikki – myös kotiin vietäväksi. Rakennuksen toisessa päässä toimivasta myymälästä löydät Teahouse of Wehmaisin laadukkaan teevalikoiman sekä laajan valikoiman teetarvikkeita sekä ihania herkkutuotteita.

Jo saapuminen teehuoneelle on elämys

Keskellä kaunista maalaismaisemaa kulkevalta maantieltä erkanee tunnelmallinen koivukuja kohti Wehmaan kartanon pihaa, jonka laidalla on komea kivinavetta. Kesällä vieraat voivat ihailla tilan rauhallista luomulypsykarjaa joko tilan ympärille levittäytyvillä hakamailla tai kurkistamalla sisään navettaan. Tallirakennuksen ylisillä ja pihapiirissä järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Wehmaan perinteiset joulumarkkinat keräävät alueen pientuottajat yhteen tunnelmalliseen maalaismaisemaan.

Suomen paras ruokamatkailutuote 2019

TeaHouse of Wehmais on yksi neljästä Saimaa Gastronomy yrityksestä. Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput voittivat Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 -palkinnon valtakunnallisessa Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa. Anna on rakentanut kovalla työllä ja hyvällä maulla Wehmaan kartanoon yhden Suomen parhaista ruokamatkailukohteista.

TeaHouse_Of_Wehmais_lasit
TeaHouse_Of_Wehmais_teehylly
TeaHousen skonssit.
TeaHouse_Of_Wehmais_takapiha
TeaHouse_Of_Wehmais_drinkit

TeaHouse of Wehmais
Pieksämäentie 234
51900 Juva
040 410 1626
tee@teahouse.fi

Avoinna ympäri vuoden.

www.teahouse.fi
Instagram
Facebook