Veneilijän Saimaa

Väittävät, että Saimaa on illalla kauneimmillaan. Onhan se, ja aamulla, päivällä ja yölläkin.
Vaikka Saimaan siniset aallot ovat kauniita rannalta tai laiturilta katseltuna,
kaikista kauneimmillaan Saimaa on kuitenkin vesiltä käsin koettuna.

Luonnon rauhaa ja pikkukaupunkien charmia

Savonlinnan satama on Saimaan sydän

Mikkelin satamasta kuuluisalle torille

Palkittu kanava Varkaudessa

Saimaan viiksekkäät valloittajat

Saimaalla luonnon monimuotoisuutta täydentää läsnäolollaan Saimaan ikioma, moni-ilmeinen ja leikkisäkin norppa. Saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä, eikä sitä tavata nimensä mukaisesti missään muualla kuin Saimaalla.  Jos havaitset saimaannorpan veneilyreissullasi, hiljennäthän vauhtia ja tarkkailethan norppaa riittävän etäisyyden päästä kiikareilla.

Lue seilaajan Saimaasta Pro Sail -veneilylehdestä!

Matkailijat kalassa – Luvat kunnossa?

Saimaalla pätevät jokamiehenoikeudet sekä -vastuut – veneile vastuullisesti

 • Turvaa Saimaan viihtyisyys myös muille veneilijöille ja matkailijoille. Noudata nopeusrajoituksia ja varaudu väistämään kapeissa kohdissa. Hidasta ja ohita riittävän kaukaa.
  .
 • Suojele Saimaan erityisen upeaa luontoa ja nauti sen antimista jokaisella aistilla – vastuullisesti. Huolehdi ympäristön puhtaudesta ja ehkäise turhan jätteen syntyä. Voit aloittaa vähentämisen jo kaupassa valitsemalla mahdollisimman vähän pakattuja tuotteita. Vältä kertakäyttöastioita ja käytä kestäviä astioita.
  .
 • Suljettuna vesistönä Saimaa on erityisen herkkä ympäristövaikutuksille. Septitankkien sisältö ja pilssivedet eivät kuulu Saimaaseen, hoidathan tyhjennyksen niille kuuluvilla paikoilla, jotta saamme nauttia Saimaan puhtaista vesistä vielä pitkään.
  .
 • Kunnioita vesiluontoa ja muista, että vesi on monelle eläimelle myös koti. Saimaalla liikkuessa kannattaa erityisesti huomioida sympaattinen saimaannorppa, jonka suojelu on jokaisen tehtävä.
  .
 • Tue paikallistaloutta vuokraamalla kanootti tai sup-lauta paikalliselta yrittäjiltä. Tee herkullisia ja takuulla tuoreita ostoksia torilta paikallisilta pientuottajilta. Vietä kokkausvapaata ja istahda paikallisen ravintolan valmiiseen pöytään ainutlaatuisten herkkujen äärelle.
”Maan suurimmalla järvellä, Saimaalla, veneilevät Harri Kerkelä ja Otto Ravantti saavat entisestä harrastuksestaan nyt myös elannon. Herroja yhdistää moni asia, kumpikin on veneillyt yksinään pienestä nassikasta asti, Saimaan rannoille on päädytty vaimon perässä ja kesäaikana omille asiakkaille tarjotaan veneilyelämyksiä.”

MAJOITUS

Näihin kohteisiin pääset kätevästi suoraan veneellä!