Kartanot ja puutarhat

 

Kauniita kartanoita ja puutarhaunelmia Saimaan sydämessä.

Nauti tunnelmallisista pihapiireistä ja aisti aitoa entisajan tunnelmaa.

Alkujaan eteläsavolaiset kartanot olivat lähes poikkeuksetta suurtiloja, joiden miljööseen kuului myös puutarha ja joissa saatettiin olla hyvinkin kokeilullisia esimerkiksi uusien kasvi- tai hedelmäpuulajien viljelyssä. Siksi kartanomyymälöistä löytyy pitkäänkin viljeltyjä tilakohtaisia erikoisuuksia, kuten oman tilan hunajaa, tiluksilta kerättyjä yrttejä tai vaikkapa pakurikääpäteetä.

Kartanoissamme ylläpidetään myös monipuolista matkailutoimintaa – suurimmassa osassa toimii suosittu lähiruokaravintola, saatavilla on tunnelmallista kartanomajoitusta, myynnissä on paikallisia tuotteita ja kartanon mailla järjestetään erilaisia retkiä, tapahtumia sekä muita aktiviteetteja. Tutustu vaihtoehtoihin ja ajankohtaisiin tapahtumiin alta. Tervetuloa vieraaksemme!

Kartanoita ja kulttuuria

Lähde päiväretkelle tai viivy vaikka koko kesä – Saimaalla riittää kartanoita ja puutarhoja.

Lisää retki-ideoita Hurmaavat Puutarhat -lehdestä

Perille matkahaku kertoo kuinka pääset Saimaalle

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.