Kyyhkylän Kartano ja Hotelli

Kyyhkylän Kartano ja Hotelli tarjoaa todellista rentoutusta Saimaan rannalla.  Luonnon keskellä ja vain 7 km Mikkelin torilta sijaitseva ainutlaatuinen kokonaisuus on täynnä historian havinaa ja yksilöllisiä palveluja hyviä yöunia unohtamatta.

Historia

Kyyhkylän Kartano syntyi 1630-luvulla kahdesta lähekkäin sijainneesta talosta, joiden isännät olivat tavallista vauraampia. Kartano syntyi, kun molemmat talot joutuivat Pietari Brahen läänitysvouti Hans Bomgårdin omistukseen. Kreivi Pietari Brahe, joka oli Suomen kenraalikuvernööri, teki vuonna 1638 matkan Savoon ja mieltyi Mikkelin seutuun niin, että halusi läänitysalueen täältä itselleen.

Kartanon isännät vaihtuivat tiuhaan ja kuuluisin isännistä oli Otto Carl von Fieandt (1758 – 1825). Viimeinen yksityinen omistaja oli mikkeliläinen kauppaneuvos David Pulkkinen.

Nykypäivä

Alunperin vuonna 1856 rakennettu ja 2005 hotellikäyttöön remontoitu Kartanorakennus sekä 2011 valmistunut moderni Hotelli Rustholli kokoustiloineen tarjoavat useita tasokkaita vaihtoehtoja olipa kyseessä kokouspäivä, juhla tai miniloma. Persoonallisista tiloista löytyy joustavasti sopiva vaihtoehto eri kokoisille ryhmille, muutamasta henkilöstä jopa satojen osallistujien tilaisuuksiin. Perinteinen tanssilato, laavu ja kota, uudistettu Rantasauna saunatuvalla sekä kellari Kimallus pienempiin tilaisuuksiin. Nostalginen Kesäkahvila Rantakyyhky on aivan sinisen Saimaan äärellä ja laituriin voi saapua isommallakin veneellä.

Makuelämyksiä ja opastettuja retkiä

Makuelämyksistä vastaa ammattitaitoiset kokkimme. Tunnelmallinen Kartanon historiallinen sali toimii tilausravintolana erikokoisille ryhmille ja keittiömme loihtii lounaan kokousryhmälle, juhlaillallisen syntymäpäiväseurueelle tai teemajuhlat alueena koko Kartanon pihapiiri.

Ohjelmat räätälöidään yksilöllisesti tilaajan toiveiden mukaan. Opastettu metsäretki, halkojumppa viljapellossa tai yhteishenkeä kohottava Amazing reissu on virkistävä ohjelmanumero kokouspäivään.

Tekemistä riittää

Vuokraa polkupyörä, kanootti tai lumikengät, pelaa kierros minigolfia tai tee metsäretki kuntopolulle. Talvella pulahdus avantoon takaa hyvät yöunet.
Rentoutuminen alkaa itselle mieluisesta tekemisestä: jokainen hemmottelee itseään omalla tavallaan. Kyyhkylä haluaa tarjota paljon erilaisia mahdollisuuksia tehdä, kokea, nauttia ja iloita.

Saimaa Wellbeing -voittaja

Kyyhkylän Kartano ja Hotelli voitti Visit Finlandin Saimaa Wellbeing tuotekilpailun 2016. Sijainti Saimaan rannalla, viljapeltojen ja rauhaisan luonnon keskellä luo hyvät puitteet rentoutua ja kohottaa omaa hyvinvointia.

IMG_6706
Kyyhkyla_luonto_hyvinvointi
IMG_6852
IMG_20180413_154623bs
Kyyhkyla_6

Kyyhkylän Kartano ja Hotelli
Kyyhkyläntie 6 A
50700 Mikkeli
0440 203 320
myyntipalvelu@kyyhkyla.fi

Avoinna ympäri vuoden.

www.kyyhkyla.fi
Instagram
Facebook