Tertin Kartano

”Koivukujan päässä, lammen heijastuksessa avautuu portti Tertin Kartanon tunnelmaan. Jos vain seinät osaisivat kertoa, kuulisimme mitä tapahtui 1600 -luvun rusthollissa ja ratsutilalla. Mitä päivällispöydässä puhuttiin, ja kuinka herrasväki eli arkea? Suvun kartanoperinteet elävät tänäkin päivänä eteläisessä Savossa, Tertin kartanossa. Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme elämykselliseen pihapiiriin“

Pihapiirissä palvelee kartanoravintola, herkkupuoti, kahvila ja kodikas farmihotelli. Kahvila & Herkkupuoti sekä hotelli ovat avoinna ympäri vuoden. Kokoukset, aktiviteetit ja juhlatilaisuudet järjestämme yli 40-vuoden kokemuksella.

Tertin Kartano kutsuu modernille makumatkalle

Elämyksellinen kartanon pihapiiri kutsuu herkutteluhetkille, Deli- ja sisustusostoksille ja yöpymään hotelliin. Omien peltojen, kasvimaiden ja puutarhojen antimet on jalostettu laadukkaiksi Gourmet-tuotteiksi ja säilötty ravintolavieraiden nautittaviksi. Pitkien ruokaperinteiden innoittamana on myös julkaistu oma keittokirja. Kartanon pihapiiri on ympäri vuoden avoinna. Oman lisänsä vierailuun tuo tutustuminen pihapiiriä ympäröivään puutarhaan ja maalaismaisemaan. Ravintola-, kahvila-, puoti- ja hotellipalvelujen lisäksi kartano tarjoaa kattavat juhla- ja aktiviteettipalvelut.

Pitkät perinteet ulottuvat 1600-luvulle asti

Kartanoa isännöi jo neljättä sukupolvea Pylkkäsen perhe. 1600-luvulla perustetussa rusthollissa ja ratsutilalla on jo vuosisatoja viljelty maata, kasvatettu hevosia ja lampaita sekä pidetty lypsykarjaa. Vuosien varrella tilalla on toiminut jalostuslampola, oma meijeri ja jopa meijerikoulu. Tertin keittiössä onkin vuosisatojen ajan opittu valmistamaan laadukasta ruokaa kaikille hyvän ruuan ystäville.

Suomen paras ruokamatkailutuote 2019

Oman maan antimet ovat aina olleet iso osa kartanon arkea ja juhlaa. Pitkä historia ja pitkäjänteinen työ ovat nostaneet Tertin kartanon yhdeksi Suomen parhaista ruokamatkailukohteista. Tertin kartano on yksi neljästä Saimaa Gastronomy yrityksestä. Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput voittivat Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 -palkinnon valtakunnallisessa Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa.

Tertin_Kartano_asekammari
Tertin_Kartano_pihapiiri
Tertin_kartano_Piimajuusto
Tertin kartanon hotellihuone
Tertin_Kartano_humalakesa

Tertin Kartano
Kuopiontie 68
50350 Mikkeli
(015) 176012
tertti@tertinkartano.fi

Avoinna ympäri vuoden.

www.tertinkartano.fi
Instagram
Facebook