Saimaan vastuullisen yrityksen tuntee Me olemme Saimaan seudun vastuullinen yritys -tunnuksesta.

MAJOITUS

Vihreitä unia

Luonto on lähelläsi kaikkialla Saimaalla. Valitsitpa hotellihuoneen kaupungin keskustasta, perinteisen mökin järven rannalla tai historiallisen majoituksen kaupungin ulkopuolelta. Ehkäpä yö puhtaan luonnon helmassa tuo uudenlaisen lomafiiliksen…

Saimaan alueen
matkailurakennuksissa,
etenkin mökeissä ja huviloissa,
suositaan kotimaista puuta.
Se on kestävä rakennusaine ja
toimii pitkäaikaisena
hiilivarastona. 

Mökit ja huvilat

Perinteiset kotimaisesta puusta rakennetut mökit tarjoavat mainion tilaisuuden viettää rentouttavaa ja kiireetöntä lomaa Saimaan rannalla. Mökkeily luonnon helmassa on osa suomalaista kulttuuria ja mökkiloma luonnon helmassa onkin yksi perinteisimmistä tavoista nauttia lomasta. Mökkeilyn lomassa voit nauttia luonnon antimista ja liikkua luonnossa esimerkiksi soutaen, meloen, pyöräilen, hiihtäen, luistellen ja lumikenkäillen.

Lupa pihtailla

Säästät ympäristöä,
kun hotelliin majoittuessasi
kerrot siivoojalle, ettei lakanoita ja
pyyhkeitä tarvitse vaihtaa joka päivä.
Sammuta turhat valot ja
elektroniikka poistuessasi huoneesta.

Myös omalla veden kulutuksellasi
voit auttaa tekemään merkittäviä säästöjä.
Sammuta suihku saippuoinnin ajaksi ja
käytä hammasmukia pestessäsi hampaita.

Ympäristömerkityt majoitukset

Ympäristömerkityt majoitukset ovat ulkopuolisten tahojen arvioimia kohteita, joissa kiinnitetään huomiota ympäristörasituksen pienentämiseen monin keinoin kuten suosimalla uusiutuvia energiamuotoja, energian- ja vedenkulutusta vähentämällä sekä suosimalla ympäristöystävällisiä tuotteita.

Kulttuurihistorialliset kohteet

Uniikeimmat majoituspaikat löydät kulttuurihistoriallisista kohteista, joissa lepäämisen lomassa voit tutustua paikan aitoihin tarinoihin. Näissä kohteissa kulttuuriperinteen säilymisestä huolehditaan myös kunnostamalla ja ylläpitämällä vanhoja rakennuksia ja perinnemaisemia.