Hotelli Punkaharju • Sahanlahti Resort • TeaHouse of Wehmais • Tertin Kartano

Kevättä rinnassa
makujen viikonloppuna

Saimaa Gastronomy -ravintoloissa to-su 21.-24.5.2020

Kokosimme yhteen kevään parhaat antimet

Suomen parhaat ruokakohteet – Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin kartano – tarjoilevat torstaista sunnuntaihin 21.-24.5.2020 keittiöiden ihania luomuksia uuden kasvukauden parhaista raaka-aineista.

Hotelli Punkaharju

PE ja SU 22.-24.5.

PERJANTAI 22.5.

Kevätsienet ja villiyrtti -illallinen


SUNNUNTAI 24.5.

Lounas
Villiyrtti- ja sieniretkiä
Villiyrttidrinkkikurssi
Keväinen Puoti täynnä yllätyksiä


Hotelli Punkaharju

Punkaharjun Harjutie 596,
58450 Punkaharju
> katso kohde kartalla

Puhelin 015 511 311
hotellipunkaharju.fi

Sahanlahti Resort

PE-SU 22.-24.5.

Sahanlahdessa nautitaan pe-su 22.-24.5. kevään ensisatoa ja kokkaillaan yhdessä keittiömestarin kanssa!

PERJANTAI 22.5.
Villi ilta keittiömestarin kanssa

klo 17.00
Lähdetään yhdessä metsäretkelle tutkimaan kevään satoa. Poimitaan metsästä löytyviä syötäviä kasveja ja tutustutaan luonnon keväisiin antimiin

klo 18.00
Kokoonnutaan ravintolaan ja tutustutaan reseptiikkaan ja aloitetaan ruoan valmistaminen Sahanlahden keittiömestari Markuksen opastuksella. Ruoan valmistamisen lomassa nautitaan lasilliset kuplivaa ja vietetään mukava ilta

klo 20.00
Istutaan yhdessä valmistetun illallisen äärelle ja nautitaan vähintään 3 ruokalajin illallinen

Hinta 55 € / hlö
sisältäen yhteisen metsäretken 1h, kokkikoulun 2h ja illallisen sekä lasillisen kuplivaa.


LAUANTAI 23.5.

klo 12-15
Sahanlahden kevätlounas
sisältää luonnon parasta kevätsatoa ja lähitilojen antimia. 26 € / hlö

Villi iltapäivä keittiömestarin kanssa

klo 14.00
Lähdetään yhdessä metsäretkelle tutkimaan kevään satoa. Poimitaan metsästä löytyviä syötäviä kasveja ja tutustutaan luonnon keväisiin antimiin

klo 15.00
Kokoonnutaan ravintolaan ja tutustutaan reseptiikkaan ja aloitetaan ruoan valmistaminen Sahanlahden keittiömestari Markuksen opastuksella. Ruoan valmistamisen lomassa nautitaan lasilliset kuplivaa ja vietetään mukava ilta

klo 17.00
Istutaan yhdessä valmistetun päivällisen äärelle ja nautitaan vähintään 3 ruokalajin kattaus

Hinta 55 € / hlö
sisältäen yhteisen metsäretken 1h, kokkikoulun 2h ja päivällisen sekä lasillisen kuplivaa.


SUNNUNTAI 24.5.

klo 12-15
Sunnuntaibrunssi
Sahanlahden kesän ensimmäisellä sunnuntaibrunssilla nautitaan kevään tuoretta satoa!
Tule nauttimaan pitkän kaavan mukaan runsaan noutopöydän antimista.

32 € / hlö


Sahanlahti Resort

Lietvedentie 830,
52200 Puumala
> katso kohde kartalla

Puhelin 040 7799 896
sahanlahtiresort.fi

TeaHouse of Wehmais

PE-SU 22.-24.5.

Teesommelierimme Anna Grotenfelt-Paunosen on yksi Suomen kahdesta teesommelieristä ja hänellä intohimoinen suhtautuminen teehen. Hän kertoo mielellään teestä kiinnostuneille ja Saimaa Gastronomy -ruokaviikonlopun aikana halukkaiden on mahdollista osallistua hänen teeluentoonsa.

Klo 12.00 – 12.45
TEEtoisku – sukellus teen maailmaan teesommelierin opastamana
Tee on maailman toiseksi juoduin juoma veden jälkeen. Miten teetä käytetään eri puolilla maailmaa, mitä terveysvaikutuksia sillä on ja minkälainen kasvi tee oikeastaan on? Teehen liittyy paljon myyttejä ja tarinoita, uskomuksia ja historiaa.

TEEtoiskun aikana Anna avaa teen maailmaa ja kertoo teestä, teen tuotannosta, teelaatujen eroista, teekulttuureista ja teen yhdistämisestä ruokaan.
Luento on mielenkiintoinen katsaus siihen mitä tee on ja miten sitä voisi käyttää.

Klo 14 – 15
TEE kuten haluat -työpaja

Mikä on lempiteesi? Mitä makuja haluaisit siihen sekottaa? Kuinka haluaisit nauttia teetäsi?

Tule mukaan “TEE kuten haluat” -työpajaamme ja sekoita teesommelier Anna Grotenfelt-Paunosen johdolla aivan ihka oma teesekoituksesi.

Työpajan alkuun Anna kertoo perusteet teelaatujen sekoituksesta, mitä asioita pitää huomoida ja miksi jotkin yhdistelmät toimivat toisia paremmin. Anna opastaa koko työpajan ajan jokaista osallistujaa oman, ainutlaatuisen teesekoituksensa teossa.
Työpajan lopussa jokainen pääsee maistamaan omaa teelaatuaan ja kotiin vietäväksi jokainen saa pienen pussin omaa nimikkoteetään.


Saimaa Gastronomy -TEEpaketti

klo 12.00 – 12.45
Osallistuminen teesommelier
Anna Grotenfelt-Paunosen TEEtoiskuun

klo 14.00 – 14.45
Teehuoneen tiloissa herkullinen
TEEhetki vapaavalintaisella teellä

Paketin voi ostaa joko Cream Tea -kattauksella tai Afternoon Tea -kattauksella. Osallistuminen TEE kuten haluat -työpajaan ja teesommelier Anna Grotenfelt-Paunosen johdolla oman suun mukaisen teesekoituksen valmistaminen.

Saimaa Gastronomy -TEEpaketit klo 12 – 15



Deli&Deco’ssa myynnissä omia tuotteitamme

Viikonlopun aikana myynnissä on laaja valikoima omia tuotteitamme. Kumpanakin päivänä myynnissä on erilaista tuoretta leipää, lemon curdia, scones taikinaa, piccalillia, siemennäkkäriä ja paljon muuta. Mukana valikoimissa on myös oman tuotemerkkimme uutuuksia, jotka lanseeraamme viikonlopun yhteydessä.

Deli&Deco avoinna klo 12 – 16

TeaHouse of Wehmais

Pieksämäentie 234,
51900 Juva
> katso kohde kartalla

Puhelin 040 4101 626
teahouse.fi

Tertin kartano

LA 23.5.

LAUANTAI 23.5. klo 12-16

Tertin Kartanon koko perheen villiyrttikarnevaali

Tunnetko villiyrtit?
Tunnista villiyrtit leikkimielinen arvauskisa

Äänestä kaunein villikimppu!
Osallistujien kesken arvotaan kartanoravintolaan 100€ lahjakortti

Ohjattu villiyrttikierros
Kierros kartanon luomumetsään klo 12 ja klo 14
15 €, sis. yllätyslahjan

(Ilmoittauduthan kierrokselle ennakkoon, puh. 015 176 012 tai tertti@tertinkartano.fi paikkoja rajoitetusti)

Villiyrttibrunssi 
24,90€ kahvilassa klo 11-16

Kuusenkerkkää ja mahlaa – keväinen herkkupöytä
39€ kartanoravintolassa klo 12-16

Kartanon puodin ”villit” tuotteet -40%

Tertin Kartano

Kuopiontie 68,
50350 Mikkeli

> katso kohde kartalla

Puhelin 015 176 012
tertinkartano.fi

Kaikki ohjelmassa esitetyt hinnat ovat € / henkilö (ellei muuta ole mainittu). Pidätämme kaikki oikeudet mahdollisiin hinta- ja sisältömuutoksiin.

Merkitse kalenteriisi kaikki Saimaa Gastronomy -teemaviikonloput:

→ SYKSYN SATOA 27.-29.9.2019

Värikäs kattaus syksyn parhaista raaka-aineista höystettynä maukkaalla ohjelmalla.

→ JOULU 13.-15.12.2019

Tervetuloa maistamaan ihania jouluherkkuja ja tekemään uniikkeja joululahjaostoksia maalaismaisemien tunnelmiin.

→ RAKKAUS 14.-16.2.2020

Ystävänpäivän innoittamana Saimaa Gastronomy -kohteissa tarjolla makuja ja elämyksiä sinulle ja läheisellesi. Rakkauden teemaviikonloppuun ovat tervetulleita kaikki rakkauden laadusta riippumatta! 

→ KEVÄTTÄ RINNASSA 21.-24.5.2020

Kevät on keittiöiden kulta-aikaa. Uuden kasvukauden parhaista raaka-aineista valmistetaan Saimaa Gourmet -keittiöissä toinen toistaan maukkaampia herkkuja kaikkien hyvän ruuan ystävien iloksi. Luvassa myös teemaan sopivaa ohjelmaa.

Viikonloppuna ehdit vierailla vaikkapa kaikissa Saimaa Gastronomy -kohteissa

Myös jo matka Saimaan kauniissa maisemissa on lähtemisen arvoinen. Mikä onkaan ihanampi tapa herättää makuhermoja kuin nauttia Saimaan kauniista metsä-, pelto- ja järvimaisemista. Ja perillä odottaa palkinto, joka ruokkii kaikkia aisteja. Meno- ja tulomatkalle kannattaa valita eri reitit, jolloin järviluonnon moninaisuuden aistii entistäkin paremmin.

Kohteet kartalla:

1. Tertin kartano
2. TeaHouse of Wehmais
3. Sahanlahti Resort
4. Hotelli Punkaharju