Pöytä on katettuna, ole hyvä!

Virittäydy Saimaa Gastronomy -ravintoloiden
herkuttelutunnelmiin

 Sahanlahti Resort | TeaHouse of Wehmais | Tertin Kartano | PihlasResort

Suomen parhaat löytyvät Saimaalta!

Saimaa Gastronomy -yrityksiä yhdistää rakkaus Saimaata ja sen ainutlaatuista luontoa kohtaan. Kaikissa kohteissa arvostetaan paikallisia puhtaita lähiraaka-aineita sekä pientuottajien tuotteita. Maittavat menut rakentuvat kausituotteiden ympärille ja pöytien antimet vaihtuvatkin vuodenaikojen mukaan.

Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput voittivat Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 -palkinnon ja Okkolan Lomamökkien Paulan Emännän piirakkapaja voitti Merkittävä ruokamatkailuteko 2019 -palkinnon valtakunnallisessa ruokamatkailukilpailussa.

Tee makumatka Saimaalle ja koe neljä omanlaista makumaailmaa

Artesaaniravintolan herkkuja Sahanlahti Resortista

Sahanlahti tarjoaa Saimaan parhaita paloja Puumalassa

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Sahanlahti, syntyi vuonna 1765 perustetun, nykyisin jo hävinneen, vesisahan ympärille. Sahatoimintaa harjoitettiin Sahanlahden maisemissa lähes 200 vuotta.

Nykyisin Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus, joka sijaitsee upealla paikalla Puumalassa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta, Mikkelistä ja Imatralta. Uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Saimaan rannalla ja nykyaikaisesti varustellut tilat luovat upean kokonaisuuden lomailuun ja juhlille. Koskivahti ravintolan terassilta avautuvaa Saimaa-näkymää on kuvailtu maailman ainutlaatuisimmaksi – eikä suotta, sillä vastaavaa ei ole vielä eteen tullut.

Sahanlahtea emännöi ja isännöi nykyisellään yrittäjäpariskunta Jaana ja Janne Kuivalainen. He ovat pitkäjänteisellä työllään uudistaneet toimintaa ja nostaneet Sahanlahden yhdeksi maamme parhaista ruokamatkailukohteista. He ovat luoneet Sahanlahteen lämpöisen ja kotoisan ilmapiirin, jossa vieraat viihtyvät ja tuntevat olonsa tervetulleiksi.

Sahanlahti on palkittu vuoden 2014 Etelä-Savon ruokamatkailuyrityksenä ja Sahanlahti on myös Vuoksen vesistöalueen vuoden vierassatama 2015. Kansainvälisille markkinoille suuntaavalla tuotteella Sahanlahti nappasi Visit Finlandin kärkituotekilpailun palkinnon vuonna 2017.

Sahanlahti on kokonaisvaltainen lomakeskus. Kylämäisestä pihapiiristä löytyy monenlaista majoitusta, erilaisia saunoja (talvella myös isännän rakentama jääsauna) ja runsaasti aktiviteetteja niin talvella kuin kesällä. Kulttuuria tarjoillaan myös konserttien ja teatteriesitysten muodossa uudessa Sahan Elämysverstaassa. Kesällä 2022 ensi-illan saa “Palava Tahto” näytelmä, joka kertoo Elsa Heporaudan säkenöivästä elämästä. Elsa oli Sahanlahdessa syntynyt voimanainen, Kalevalaisten naisten ja Kalevala Korun perustaja.

Sahanlahti Resort suosittelee

Lietvedentie 830,
52200 Puumala
> katso kohde kartalla

Puhelin 040 7799 896
sahanlahtiresort.fi

Majoitus kahden hengen huoneessa

alk. 100€/vrk

sis. liinavaatteet, pyyhkeet, loppusiivouksen ja hotelliaamiaisen (syys-toukokuu)

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta ryhmille!

Kolmen ruokalajin illallinen avotuliravintola Pajapirtissä

Sahanlahti Resort on ruokamatkailijan paratiisi Saimaalla

Luomu- ja teeravintolan makuja TeaHouse of Wehmaisista

TeaHouse of Wehmais hurmaa idyllisessä maalaismaisemassa Juvalla

TeaHouse of Wehmais’n emäntä, Anna Grotenfelt-Paunonen, perusti syksyllä 2010 englantilaiseen teeperinteeseen erkoistuneen teehuoneen, joka kymmenen vuoden ajan toimi ainoana englantilaisena teehuoneena Suomessa. Keväällä 2020 TeaHouse of Wehmais’n konsepti koki muodonmuutoksen. Uudistuksessa entinen englantilainen maaseuturomantiikka antoi tilaa persoonalliselle skandinaavis-ranskalaiselle bistrotunnelmalle, ja teehuoneen menu monipuolistui. Suomen elämyksellisimmän teehuoneen intohimona onkin nykyään teen ja eri teekulttuurien yhdistäminen paikallisista, laadukkaista raaka-aineista valmistettuun kansainväliseen ruokaan ja leivonnaisiin. 

Anna on koulutukseltaan yksi Suomen harvoista teesommeliereista ja hän on henkilökohtaisesti valinnut teehuoneelleen yli 100 teelajikkeen valikoiman, josta löytyy jokaiselle oma suosikki – myös kotiin vietäväksi. Rakennuksen toisessa päässä sijaitsee tee- ja herkkumyymälä, jonka valikoimista löytyy mm. kaikki TeaHousen herkulliset teet ja teetarvikkeita sekä oman leipomon ja paikallisten tuottajien ruokatuotteita. 

Jo saapuminen teehuoneelle on elämys. Keskellä kaunista maalaismaisemaa kulkevalta maantieltä erkanee tunnelmallinen koivukuja kohti Wehmaan kartanon pihaa, jonka laidalla on komea kivinavetta. Kesällä vieraat voivat ihailla tilan rauhallista luomulypsykarjaa joko tilan ympärille levittäytyvillä hakamailla tai kurkistamalla sisään navettaan. Tallirakennuksen ylisillä ja pihapiirissä järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Wehmaan perinteiset joulumarkkinat keräävät alueen pientuottajat yhteen tunnelmalliseen maalaismaisemaan.

TeaHouse of Wehmais suosittelee

Pieksämäentie 234,
51900 Juva
> katso kohde kartalla

Puhelin 040 4101 626
teahouse.fi

Kolmen ruokalajin teemaistelumenu

52€/hlö

Jokaiselle annokselle oma paritettu tee, omatoiminen maistelu. Minimikoko 4 henkilöä.

Iltapäivän teehetki Afternoon Tea -kattauksella

28€/hlö

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta ryhmille!

Teemaistelu suklaalla, juustolla ja teecocktailin teko

28€/hlö

Maistelemme kahta eri teetä saman juuston kanssa, kahta eri teetä suklaan kanssa ja teemme yhdessä teecoctailin. Minimikoko 4 henkilöä.

TeaHouse of Wehmaisissa luodaan teen ja lähiruoan harmoniaa

Maailmanluokan makuja PihlasResortista

PihlasResortin ravintola Siimeksessä maistat luonnon lautasellasi

PihlasResort on kesällä 2023 avautunut uusi ylellinen ekoresort Kaitaisten kylällä Joroisissa. Resortissa toimii Ravintola Siimes luoden yllätyksellisiä ruokaelämyksiä alueemme lukemattomista puhtaista raaka-aineista. Ruokafilosofiassa yhdistyy luonto ja luonnon antimet, sesongin mukaisuus, pohjoismaiset maut ja lähialueen raaka-aineet.

PihlasResort on samaa yritystä TeaHouse of Wehmaisin kanssa, ja näin ollen myös Teehuoneen Anna Grotenfelt-Paunosella on näppinsä upean konseptin luomisessa.

PihlasResort suosittelee

Kaitaistentie 345,
79690 Joroinen
> katso kohde kartalla

Puhelin 044 7257548
pihlasresort.com

Viiden ruokalajin kevätmenu

alk. 90€/hlö

Viikonlopun lounasmenu

alk. 28€/hlö pääruoka

Varaa ylellinen metsäsviitti

alk. 649€/yö

tarjolla ympärivuoden, hinta saattaa muuttua sesongin mukaan

PihlasResort tarjoaa luonnollista luksusta

Tertin Kartano kutsuu modernille makumatkalle Mikkeliin

Tertin Kartanon nykyinen isäntäpari, Matti ja Pepita Pylkkänen, aloittivat vuonna 1978 sukutilan kehittämisen Suomen johtavaksi matkailu- ja erikoisviljelytilaksi. Kartanoon avattiin Kartanoravintola, pihapiiri ja lähiympäristö puutarhoineen muokattiin 1800-luvun lopun tyyliin ja rakennettiin Meijerikahvila & Puoti. Omien peltojen, kasvimaiden ja puutarhojen antimet on jalostettu laadukkaiksi Gourmet-tuotteiksi ja säilötty ravintolavieraiden nautittaviksi. Pitkien ruokaperinteiden innoittamana on myös julkaistu oma keittokirja.

1500-luvulla perustetussa ruusthollissa ja ratsutilalla on jo vuosisatoja viljelty maata, kasvatettu hevosia ja lampaita sekä pidetty lypsykarjaa. Vuosien varrella tilalla on toiminut jalostuslampola, oma meijeri ja jopa meijerikoulu. Kartanon loistokkaissa saleissa ja tilan mailla on aina ollut suuri määrä väkeä. Oman työväen lisäksi esimerkiksi talvi- ja jatkosodan esikunnat toimivat Tertin kartanossa. Tertin keittiössä onkin vuosisatojen ajan opittu valmistamaan laadukasta ruokaa maamme presidenteille ja muille arvovieraille sekä kaikille hyvän ruuan ystäville. Oman maan antimet ovat aina olleet iso osa kartanon arkea ja juhlaa. Pitkä historia ja pitkäjänteinen työ ovat nostaneet Tertin kartanon yhdeksi Suomen parhaista ruokamatkailukohteista.

Tertin Kartano suosittelee

Kuopiontie 68,
50350 Mikkeli

> katso kohde kartalla

Puhelin 015 176 012
tertinkartano.fi

Puutarhakahvilan sesongin lounas

alk. 19,95€/hlö

tarjolla ympärivuoden, hinta saattaa muuttua sesongin mukaan

Yli 50 makuelämyksen juhlapöytä

alk. 44€/hlö

tarjolla kesä- ja joulusesongilla

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta ryhmille!

Majoitushuone

alk. 99,95€/yö

tarjolla ympärivuoden, hinta saattaa muuttua sesongin mukaan

Tertin Kartano tarjoaa juhlapöydän klassikoita modernilla otteella

Saimaa Gastronomy mediassa

Viisi tähteä

Elle Gourmet

Aromi lehti

Toptaste Gloria

Hei me rekrytoidaan!

Etsitkö unelmien työpaikkaa huippugastronomian parissa? Haluatko tuottaa hurmaavia elämyksiä asiakkaille mitä ihanimmassa miljöössä?

Katso mitä työpaikkoja meillä on tarjolla ja hae!