Kenkävero

Upea, ainutlaatuinen Kenkäveron pappilamiljöö Mikkelissä on ohittamaton nähtävyys 5-tien varrella, aivan Saimaan rannalla. Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus huolella hoidetussa ympäristössä luo myös mitä mainioimmat puitteet myös juhlille ja kokouksille ympäri vuoden. Kauniin ravintolan lähiruokaherkut, kahvilan käsin leivotut leivonnaiset, lumoavat myymälät ja tunnelmalliset tapahtumat muodostavat kokonaisuuden, jonka jokainen haluaa kokea. Haluamme pitää sinua kuin piispaa pappilassa – tule testaamaan, onnistuimmeko.

Kenkävero on avoinna ympäri vuoden päivittäin.

Värikäs historia

Kenkäveron historia ulottuu yli 550 vuoden taakse. Ensimmäinen papin asumus rakennettiin silloiselle saarelle 1400-luvun puolivälissä. Viimeisen kerran Kenkävero toimi pappilana vuonna 1969. Sen jälkeen Kenkäveron päärakennus oli vaarassa tuhoutua. Uusi kukoistus alkoi vuonna 1990 ja Kenkäveron pappila on tullut täyteen henkeä ja elämää huolellisen ja onnistuneen restauroinnin, tunnelmallisen sisustuksen sekä monipuolisten ja ajanhenkisten palveluiden ansiosta.

Kenkäveron ravintolat kutsuvat herkuttelemaan

Anna itsellesi lupa herkutella ja nauttia niin arkena kuin juhlapäivänäkin. Meillä arkikin tuntuu juhlalle. Ravintolamme ylpeys on huolella valikoidut lähialueen raaka-aineet, pappilan tyyliin sopivat ajanhenkiset, suomalaiseen makuun sopivat menut, omassa leipomossa käsin leivotut leivonnaiset ja ainutlaatuisen kauniit tilat. Tämän kaiken kruunaa vieraanvarainen palvelu upeassa miljöössä Saimaan rannalla yllättävän lähellä Mikkelin keskustaa.

Voit piipahtaa yksin tai ystäväsi kanssa ympäri vuoden lounaalle, kahville tai vaikkapa virkistävälle viinille. Erilaisten juhlien järjestämiseen, syntymäpäivistä sukukokouksiin, meillä on tarjota sinulle useita uniikkeja vaihtoehtoja. Lisätietoja https://www.kenkavero.fi/ravintolat

Kenkäveron myymälät

Kenkäveron kauniissa pihapiirissä on useita uniikkeja myymälöitä, joiden tuotteet ovat ihania itselle – lumoavia lahjaksi. Myymälät ovat tunnettuja kauniista esillelaitostaan ja tunnelmastaan, joissa on kiva hypistellä. Kenkävero on yksi Suomen suurimpia suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita.

Ympäri vuoden avoinna ovat Kenkäveron myymälä ja Pauliina Rundgren HandiCraftsin myymälä. Kesällä tarjontaa monipuolistavat aittamyymälä, leipomon myymälä sekä käsityöläisten DeSavo-kesäpuoti. Tutustu ja ihastu monipuolisiin ja uniikkeihin myymälöihin.

Tervetuloa juhlimaan Kenkäveroon

Syntymäpäivät, häät, ristiäiset, yritystilaisuus… juhlat Kenkäverossa on lahja myös juhlaväelle. Vieraiden kestitys on jo ikivanhoista ajoista ollut vaatimattomissakin oloissa runsasta. Pappiloita on verrattu vanhoina aikoina majataloon, jonne poikkesi vieraita tuon tuostakin. Kestityksestä tuli lähes jokapäiväistä ja arkistakin elämää sävytti juhlan tuntu.

Tilamme soveltuvat monen kokoisten juhlien järjestämiseen. Pienen perhejuhlan voit järjestää vaikkapa entisessä piispan huoneessa. Pappilan sali on suurin yhtenäinen tila ja sinne mahtuu 40-50 henkeä.  Asiakaspaikkoja koko pappilaravintolassa on 170. Lisäksi viihtyisät terassitilat luovat tunnelmaa ja sinne saa tarvittaessa sään salliessa lisäpaikkoja.

Pappilan rannassa oleva rantapaviljonki on myös viihtyisä, noin 30 hengelle sopiva juhlatila aivan Saimaan rannalla.

Kenkavero_kesa2019_kuva_kontrastia_PihlaLiukkonen-29
Kenkavero_kesa2019_kuva_kontrastia_PihlaLiukkonen-110
Kenkäveron lampaat.
KVMMjoulupukki_kuva_kontrastia_PihlaLiukkonen-15
Kenkavero_kesa2019_kuva_kontrastia_PihlaLiukkonen-8

Kenkävero
Pursialankatu 6
50100 Mikkeli
0440 162 270
myyntipalvelu@kenkavero.fi

Avoinna ympäri vuoden.

www.kenkavero.fi
Instagram
Facebook