Sahanlahti Resort

Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus, joka sijaitsee upealla paikalla Puumalassa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta, Mikkelistä ja Imatralta. Uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Saimaan rannalla ja nykyaikaisesti varustellut tilat luovat upean kokonaisuuden lomailuun ja juhlille. Koskivahti ravintolan terassilta avautuvaa Saimaa-näkymää on kuvailtu maailman ainutlaatuisimmaksi – eikä suotta, sillä vastaavaa ei ole vielä eteen tullut.

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Sahanlahti, syntyi vuonna 1765 perustetun, nykyisin jo hävinneen, vesisahan ympärille. Sahatoimintaa harjoitettiin Sahanlahden maisemissa lähes 200 vuotta.

Maineikas ja perinteikäs matkailukeskus Puumalassa

Uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Saimaan rannalla ja nykyaikaisesti varustellut tilat luovat upean kokonaisuuden lomailuun ja juhlille.

Sahanlahtea emännöi ja isännöi nykyisellään yrittäjäpariskunta Jaana ja Janne Kuivalainen. He ovat pitkäjänteisellä työllään uudistaneet toimintaa ja nostaneet Sahanlahden yhdeksi maamme parhaista ruokamatkailukohteista. He ovat luoneet Sahanlahteen lämpöisen ja kotoisan ilmapiirin, jossa vieraat viihtyvät ja tuntevat olonsa tervetulleiksi.

Suomen paras ruokamatkailutuote 2019

Sahanlahti on palkittu vuoden 2014 Etelä-Savon ruokamatkailuyrityksenä ja Sahanlahti on myös Vuoksen vesistöalueen vuoden vierassatama 2015. Kansainvälisille markkinoille suuntaavalla tuotteella Sahanlahti nappasi Visit Finlandin kärkituotekilpailun palkinnon vuonna 2017. Sahanlahti on yksi neljästä Saimaa Gastronomy yrityksestä. Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput voittivat Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 -palkinnon valtakunnallisessa Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa.

Sahanlahti on kokonaisvaltainen lomakeskus

Kylämäisestä pihapiiristä löytyy monenlaista majoitusta, erilaisia saunoja (talvella myös isännän rakentama jääsauna) ja runsaasti aktiviteetteja niin talvella kuin kesällä. Kulttuuria tarjoillaan myös konserttien ja teatteriesitysten muodossa uudessa Sahan Elämysverstaassa. Kesällä 2020 ensi-illan kokee “Palava Tahto” näytelmä, joka kertoo Elsa Heporaudan säkenöivästä elämästä. Elsa oli Sahanlahdessa syntynyt voimanainen, Kalevalaisten naisten ja Kalevala Korun perustaja.

25.5.2018. Sahanlahti
Sahanlahti_3
annoskuva.fi
Sahanlahti_5
Sauna and swimming

Sahanlahti Resort
Lietvedentie 830
52200 Puumala
040 779 9896
sales@sahanlahtiresort.fi

Majoitukset ja erilaiset tilaisuudet varattavissa ympäri vuoden!

www.sahanlahtiresort.fi
Instagram
Facebook