Mekaanisen musiikin museo Varkaus

Varkaus yllättää: teollista arkkitehtuuria, mekaanista musiikkia ja tatuointikulttuuria

Miten ensimmäiset tatuoinnit on hakattu ihoon tai musiikkia soitettu kauan ennen Spotifyta? Entä miltä maistuu kotimainen kaviaari? Vieraile Varkaudessa ja selvitä!


Varkauden Mekaanisen Musiikin Museossa on esillä noin 400 ihmeellistä instrumenttia ja 7 suurta salia sisustettu eri aikakausien mukaan ajalta ennen digitaalisia äänentoistolaitteita. Kierroksella tulevat tutuiksi itsekseen soittavat pianot, soittorasiat, posetiivit, viulut ja haitarit ja mitä kekseliäimmät orkesteriviritelmät.

Tatuointialan erikoisuuksia esittelee alan ainoa museo Suomessa, Tattoo Museo Varkaudessa. Sen kansainvälinen kokoelma koostuu eri aikakausien tatuointikulttuuriin liittyvistä välineistä ja aineistoista – niin tatuoijilta, merimiehiltä, pääkallonmetsästäjiltä, rokkitähdiltä, kuninkaallisilta kuin tavallisilta kansalaisilta.

Vanhan Varkauden idylliset puutalovaltaiset työläiskorttelit kertovat kaupungin teollisesta historiasta. Alue on ainutlaatuinen kulttuuriympäristö ja sen rakennukset ovat suojeltuja. Tee tunnelmallinen aikamatka Varkauden 1800-luvun historiaan kiertämällä historiallinen kävelyreitti, jonka varrella on mm. Niittylän kaksikerroksiset asuntokasarmit, tehtaiden lääkäreiden asuintalona toiminut Tyyskä ja ruukinpatruunaan asuinrakennus Villa. Reitin varrella on  myös opastuspisteitä, joiden vanhat valokuvat kertovat Vanhan Varkauden tarinaa.

Saiko Varkaus sinut jo koukkuun? Tutustu lisää osoitteessa visitvarkaus.fi