Visit Saimaa

#saimaamoments

Saimaan järvialue on ainutlaatuinen maailmassa

Saimaa on Suomen suurin järvi ja samalla Euroopan neljänneksi suurin makeavetinen luonnonjärvi. Tiesitkö, että Wall Street Journal (2014) on listannut Saimaan maailman viiden kauneimman järven joukkoon.

Saimaan upeat saaret, niemet ja rannat ovat unohtumaton kokemus. Maisemat vaihtelevat kallioisista rannoista hiekkarantoihin ja tummista vesistä sinisenä kimmeltäviin ja kirkkaisiin vesiin. Puruvesi Saimaalla on yksi maailman puhtaimmista vesistöistä kristallinkirkkaine vesineen.

Avoimet vesialueet ja yli 13 000 saarta luovat labyrintin, jossa joka päivä voit nähdä uuden mystisen maiseman. Saimaan alueen kaupungit, Mikkeli, Savonlinna ja Varkaus, ja alueen hurmaavat maaseutukunnat tarjoavat monipuolisine palveluineen kaiken, mitä matkailija voi tarvita.

Kulttuuria ja kulinarismia, aktiviteetteja ja aitoja elämyksiä

Saimaalta löydät ainutlaatuisen luonnon lisäksi monipuolista kulttuuritarjontaa, aktiviteetteja jokaiselle vuodenajalle, ihastuttavia majoituspaikkoja ja maittavaa lähiruokaa.

Savonlinnan Oopperajuhlat ja hurmaavat museot, Mikkelin Teatterin elämyksellinen ohjelmisto ja alueen kauniit kartanot, Varkauden monipuolinen kulttuuritarjonta ja Saimaan alueen muut lukuisat tapahtumat ympäri vuoden varmistavat, että matkailijalla on aina omanlaistansa tekemistä. Lyhyet välimatkat kaupunkien ja maakuntakeskusten välillä mahdollistavat mielenkiintoisen kiertomatkan ohjelman useammaksikin päiväksi.

Jos haluat kulttuurin lisäksi välillä vauhtia ja vilinää, löytyy meiltä myös aktiviteetteja moneen makuun. Luonnon rauhasta ja kauniista maisemista voit nauttia niin vesillä kuin maallakin, kaupungissa tai maaseudun rauhassa. Jos taas olet enemmän tekevää sorttia, aktiviteetteja on tarjolla mm. jääkellunnasta kalastukseen retkiluistelusta ja melontaan. Koloveden ja Linnansaaren Kansallispuistoissa saatat jopa nähdä vilauksen Saimaan kuuluisasta norpasta! Alueellamme toimii myös monia aktiviteettien ammattilaisia, joiden avulla pääset tutustumaan Saimaan luontoon turvallisesti ja opit samalla Saimaan alueen elämästä suoraan paikallisilta toimijoilta.

Saimaa on lähiruoan ympärille rakentuvan kulinarismin kehto. Tuoreet ja paikalliset raaka-aineet innovatiivisesti valmistettuna tarjoavat uniikin kokemuksen – eikä siinä kaikki. Sanotaan, että kattaus on puoli ruokaa. Saimaalla kulinaristisen kokemuksesi pohjana on kauniin kattauksen lisäksi aito ja sydämellinen vieraanvaraisuus. Tarjoilemme Saimaan tähtiä juuri sinulle.

Kaiken tämän lisäksi Saimaalta löytyy myös majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kiehtovia kartanoita, hurmaavia kaupunkihotelleja, ylellisiä huviloita, kodikkaita mökkejä, erämajoja – jokaiselle jotakin.

Tutustu alueemme tarjontaan ja saavu Saimaalle nauttimaan. Tervetuloa!

Tapahtumia ja tarjouksia

Majoitusta moneen makuun

Touhua ja tekemistä

Visitmikkeli
Visitsavonlinna