Pöytä on katettuna, ole hyvä!

Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano ovat arvostettuja Saimaa Gastronomy -kohteita. Yhteistä kaikille on perheyrittäjyys, uniikki tarina ja rakkaus Saimaan seutuun sekä sen ainutlaatuiseen luontoon. Siksi kaikissa kohteissa arvostetaan vahvasti paikallisia raaka-aineita ja pientuottajien tuotteita. Menut rakentuvat kausituotteista ja siksi pöydän antimet vaihtuvat vuodenaikojen ja jopa päivän sään mukaan.

Teemaviikonloput  |  syksy 2019 – kevät 2020

Yhteisissä teemaviikonlopuissa jokaisessa Saimaa Gastronomy -kohteessa omanlaista teemaohjelmaa, herkullisia kattauksia ja mukavaa ostettavaa itselle ja lahjaksi. Klikkaa ja tutustu teemaviikonloppujen ohjelmiin ja kattauksiin!

SaimaaGastronomy_Vihannekset_vaaka_WEB

Syksyn satoa

27.-29.9.2019

Värikäs kattaus syksyn parhaista raaka-aineista höystettynä maukkaalla ohjelmalla.

SONY DSC

Joulun makuja

13.-15.12.2019

Joulun ihanat herkut ja uniikit lahjat maalaistunnelmissa.

Ohjelma julkaistaan lähiaikoina

696B6774

Rakkauden aikaa

14.-16.2.2020

Makuja ja elämyksiä sinulle ja läheisellesi – rakkauden laadusta riippumatta.

Ohjelma julkaistaan lähiaikoina

gastronomy_sahanlahti2

Kevättä rinnassa

21.-24.5.2019

Keittiöiden ihania luomuksia uuden kasvukauden parhaista raaka-aineista.

Ohjelma julkaistaan lähiaikoina

Hotelli Punkaharju & makujen maailmat

Hotelli Punkaharju vie makujen maailmaan Suomen kansallismaisemassa Punkaharjulla

Hotellin emäntä, Saimi Hoyer, on aiemmin maailman catwalkeilla sädehtinyt huippumalli. Maailman metropoleissa heräsi ajatus oman hotellin ja ravintolan perustamisesta, jossa tarjottaisiin vain laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa ja jossa kaikki yksityiskohdat hiottaisiin tinkimättömällä ammattitaidolla kohdilleen. Tähän kaikkeen Saimi halusi yhdistää luonnon rauhan, lähellä tuotetun ruuan sekä puhtaiden järvien ja metsien hyödyntämättömät raaka-aineet. Kun Saimi saapui Punkaharjun harjualueelle, mäntymetsän keskellä sijaitsevan entisen Punkaharjun Valtionhotellin pihaan, oli sydän menetetty kertalaakista.

Nyt Saimi sädehtii kilpaa Suomen kansallismaiseman kanssa uljaan, sveitsiläistyylisen pitsihuvilan saleissa. Hotellin ja ravintolan sydämenä toimi keisari Nikolai I:n määräyksellä rakennetun metsänvartijan talo, jota on vuosien varrella laajennettu useaan otteeseen. Pitkä historia laadukkaana ja hotellina ovat olleet hyvä pohja kehittää Hotelli Punkaharjun palvelut yhdeksi Suomen parhaista ruokamatkailukohteista.

Hotelli Punkaharju

Punkaharjun Harjutie 596,
58450 Punkaharju
> katso kohde kartalla

Puhelin 015 511 311
hotellipunkaharju.fi

Sahanlahti Resort & Saimaan parhaat palat

Sahanlahti tarjoaa Saimaan parhaita paloja Puumalassa

Yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista, Sahanlahti, syntyi 1740-luvulla perustetun, nykyisin jo hävinneen, vesisahan ympärille. Sahatoimintaa harjoitettiin Sahanlahden maisemissa lähes 200 vuotta.

Nykyisin Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus, joka sijaitsee upealla paikalla Puumalassa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta, Mikkelistä ja Imatralta. Uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Saimaan rannalla ja nykyaikaisesti varustellut tilat luovat upean kokonaisuuden lomailuun ja juhlille. Koskivahti ravintolan terassilta avautuvaa Saimaa-näkymää on kuvailtu maailman ainutlaatuisimmaksi – eikä suotta, sillä vastaavaa ei ole vielä eteen tullut.

Sahanlahtea emännöi ja isännöi nykyisellään yrittäjäpariskunta Jaana ja Janne Kuivalainen. He ovat pitkäjänteisellä työllään uudistaneet toimintaa ja nostaneet Sahanlahden yhdeksi maamme parhaista ruokamatkailukohteista. He ovat luoneet Sahanlahteen lämpöisen ja kotoisan ilmapiirin, jossa vieraat viihtyvät ja tuntevat olonsa tervetulleiksi.

Sahanlahti on palkittu vuoden 2014 Etelä-Savon ruokamatkailuyrityksenä ja Sahanlahti on myös Vuoksen vesistöalueen vuoden vierassatama 2015. Kansainvälisille markkinoille suuntaavalla tuotteella Sahanlahti nappasi Visit Finlandin kärkituotekilpailun palkinnon vuonna 2017.

Sahanlahti on kokonaisvaltainen lomakeskus. Kylämäisestä pihapiiristä löytyy monenlaista majoitusta, erilaisia saunoja (talvella myös isännän rakentama jääsauna) ja runsaasti aktiviteetteja niin talvella kuin kesällä. Kulttuuria tarjoillaan myös konserttien ja teatteriesitysten muodossa uudessa Sahan Elämysverstaassa. Kesällä 2020 ensi-illan kokee “Palava Tahto” näytelmä, joka kertoo Elsa Heporaudan säkenöivästä elämästä. Elsa oli Sahanlahdessa syntynyt voimanainen, Kalevalaisten naisten ja Kalevala Korun perustaja.

Sahanlahti Resort

Lietvedentie 830,
52200 Puumala
> katso kohde kartalla

Puhelin 040 7799 896
sahanlahtiresort.fi

TeaHouse of Wehmais & makujen sinfoniaa

TeaHouse of Wehmais hurmaa idyllisessä maalaismaisemassa Juvalla

TeaHouse of Wehmais’n emäntä, Anna Grotenfelt-Paunonen, perusti Suomen ensimmäisen ja yhä edelleen Suomen ainoan englantilaiseen teeperinteeseen erkioistuneen teehuoneen syksyllä 2010. Wehmaan kartanon pihapiirin tallirakennuksessa sijaitseva teehuone on sisustettu ruusukankain ja kukkatapetein ja persoonallisissa huoneissa voi mm nauttia aidoista Afternoon Tea – ja Cream Tea -kattauksista. Anna on koulutukseltaan yksi Suomen kahdesta teesommelierista ja hän on henkilökohtaisesti valinnut teehuoneelleen noin 100 teelaadun valikoiman, josta löytyy jokaiselle oma suosikki – myös kotiin vietäväksi. Rakennuksen toisessa päässä on Deli&Deco -kauppa, jonka valikoimissa on paikallisten tuottajien ruokatuotteita, luomutuotteita sekä laadukkaita sisustustuotteita.

Jo saapuminen teehuoneelle on elämys. Keskellä kaunista maalaismaisemaa kulkevalta maantieltä erkanee tunnelmallinen koivukuja kohti Wehmaan kartanon pihaa, jonka laidalla on komea kivinavetta. Kesällä vieraat voivat ihailla tilan rauhallista luomulypsykarjaa joko tilan ympärille levittäytyvillä hakamailla tai kurkistamalla sisään navettaan. Tallirakennuksen ylisillä ja pihapiirissä järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Wehmaan perinteiset joulumarkkinat keräävät alueen pientuottajat yhteen tunnelmalliseen maalaismaisemaan. Anna on rakentanut kovalla työllä ja hyvällä maulla Wehmaan kartanoon yhden Suomen parhaista ruokamatkailukohteista.

TeaHouse of Wehmais

Pieksämäentie 234,
51900 Juva
> katso kohde kartalla

Puhelin 040 7799 896
teahouse.fi

Tertin Kartano & moderni makumatka

Tertin Kartano kutsuu modernille makumatkalle Mikkeliin

Tertin Kartanon nykyinen isäntäpari, Matti ja Pepita Pylkkänen, aloittivat vuonna 1978 sukutilan kehittämisen Suomen johtavaksi matkailu- ja erikoisviljelytilaksi. Kartanoon avattiin Kartanoravintola, pihapiiri ja lähiympäristö puutarhoineen muokattiin 1800-luvun lopun tyyliin ja rakennettiin Meijerikahvila & Puoti. Omien peltojen, kasvimaiden ja puutarhojen antimet on jalostettu laadukkaiksi Gourmet-tuotteiksi ja säilötty ravintolavieraiden nautittaviksi. Pitkien ruokaperinteiden innoittamana on myös julkaistu oma keittokirja.

1500-luvulla perustetussa ruusthollissa ja ratsutilalla on jo vuosisatoja viljelty maata, kasvatettu hevosia ja lampaita sekä pidetty lypsykarjaa. Vuosien varrella tilalla on toiminut jalostuslampola, oma meijeri ja jopa meijerikoulu. Kartanon loistokkaissa saleissa ja tilan mailla on aina ollut suuri määrä väkeä. Oman työväen lisäksi esimerkiksi talvi- ja jatkosodan esikunnat toimivat Tertin kartanossa. Tertin keittiössä onkin vuosisatojen ajan opittu valmistamaan laadukasta ruokaa maamme presidenteille ja muille arvovieraille sekä kaikille hyvän ruuan ystäville. Oman maan antimet ovat aina olleet iso osa kartanon arkea ja juhlaa. Pitkä historia ja pitkäjänteinen työ ovat nostaneet Tertin kartanon yhdeksi Suomen parhaista ruokamatkailukohteista.

Tertin Kartano

Kuopiontie 68,
50350 Mikkeli

> katso kohde kartalla

Puhelin 040 7799 896
tertinkartano.fi