Saimaan vastuullisen yrityksen tuntee Me olemme Saimaan seudun vastuullinen yritys -tunnuksesta.

Tästä merkistä tunnet Saimaan seudun vastuulliset yritykset. Tee valintoja, jotka tekevät hyvää!

Matkustamisesta aiheutuu usein ympäristövaikutuksia, mutta samalla se lisää myös alueen elinvoimaa ja mahdollistaa muun muassa luonnonnähtävyyksien ylläpitoa. Vastuullisuus syntyy usein pienistä teoista, vaikkapa valitsemalla lähiraaka-aineita käyttävän ravintolan tai nauttimalla luonnosta lihasvoimin kajakilla tai lumikengillä. Lähellä olevasta luonnosta saamme puhtaat raaka-aineet ravintoloihin, mehukkaimmat paikallistarinat menneisyydestä, rakennusaineet majoituksiin ja mieleenpainuvimmat elämykset. Olemme nostaneet tällä sivulla esiin vastuullisia toimijoita, jotta sinun olisi helpompi valita vastuullinen matkakohde ja nauttia lomastasi hyvällä mielellä.

Miksi valita vastuullisemmin?

Vastuullinen matkailu on toimintaa, joka on ekologisesti, taloudellisesti, sosiokulttuurisesti ja eettisesti kestävää. Käytännössä vastuullisuus voi näkyä esimerkiksi matkailuyrityksen pyrkimyksenä vähentää ruokahävikkiä tai paikallisen kulttuuriperinnön vaalimisena. Vastuullisuus on matkailualan ja matkailijoiden yhteinen asia. Valitsemalla vastuullisemmin pidät huolta siitä että Saimaan aarteet ovat ihasteltavissa vielä jälkipolviemme jälkipolville.

Kokosimme vastuullisen matkailijan vinkit, tutustu niihin tästä.

Sitoumus2050

Valtioneuvoston kestävän kehityksen pääsihteeristö on hyväksynyt Visit Saimaan konkreettisen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen.

Yhteiskuntasitoumuksella sitoudumme vahvistamaan Saimaan alueen vastuullista matkailua, viestimään Saimaan alueen arvoista, lisäämään yritysten tietoisuutta vastuullisuuden eri osa-alueista sekä matkailijoiden ymmärrystä luonnon kunnioitusta ja vastuullisempaa matkustamista kohtaan.

Sitoudu sinäkin - Sustainable Finland Pledge

Visit Finlandin sivuilta löytyy yhtä lailla suomalaisia ja kansainvälisiä matkailijoita puhutteleva Sustainable Finland Pledge eli vastuullisen matkailijan sitoumus.

Käy allekirjoittamassa, jos vastuullinen matkailu on sinullekin sydämen asia!

Me teimme sen – Tee sinäkin! 

Olemme sitoutuneet Kestävän kehityksen sitoumuksella vahvistamaan Saimaan alueen vastuullista matkailua lisäämällä muun muassa matkailijoiden ymmärrystä vastuullisemmasta matkustamisesta ja luonnon kunnioittamisesta. Tekemällä kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen, sinäkin olet mukana rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta.

Tutustu Visit Saimaan sitoumukseen