#syytätullasaimaalle

Löydä Saimaan ykköskohteet ja tule nauttimaan upeista maisemista sekä omaleimaisista matkailukohteista, joita et muualta Suomesta löydä!

Upeita luonto- ja kulttuurikohteita, opastettuja retkiä, Saimaan makuja ja tunnelmallisia kartanoita ja puutarhoja

Saimaannorppa

Saimaannorpan voit nähdä vain Saimaalla. Norpparetkien kokeneet
oppaan tietävät parhaat bongauspaikat ja osaavat ohjastaa kulkupelinsä hipihiljaa ihastuttavan pulleron äärelle – norppaa kunnioittaen.

Astuvansalmi

Pohjoismaiden laajimmat kalliomaalaukset ovat häkellyttävä mystisten kuvioiden, hirvien, ihmisten ja kämmenjälkien kavalkadi. Maalausten sijainti järven tuntumassa mahdollistaa myös upean luontoelämyksen. 

Järviluonto

Valloita kallioisten mäntykankaiden korkeimmat huiput ja
voimaannu upeissa kansallispuistomaisemissa.
Katso tästä parhaat vinkit Saimaan upeisiin luontokohteisiin.

Kartanot&puutarhat

Uniikit kartanokohteemme hellivät sekä sydäntä että mieltä –
puhumattakaan herkkuja notkuvista pitopöydistä ja monipuolisista ostosmahdollisuuksista. 

Kesäinen kierros Varkaudessa

Leppoisaa lomailua kiireettömästä savolaisesta elämänmenosta nautiskellen. Antaudu kesäkaupungin vietäväksi ja lähde kesäiselle kierrokselle Suomen kaviaaripääkaupunkiin!

Hytermä Kerimäellä

Legendaarisen kesäkaupungin kestosuosikkien Olavinlinnan ja Riihisaaren lisäksi Savonlinnan seudulta löytyy muitakin vielä vähemmän tunnettuja ja erikoisia luontokohteita –  joko olet tutustunut Romu-Heikin Hytermään Kerimäellä?

VisitiMkkeliMannerheim_kuva_PihlaLiukkonen_Kontrastia-44_nelioweb

Marskin tarina-ateriat

Historian havinaa ja Marskin läsnäoloa ei voi välttää kun astuu sisään Mikkelin Klubin ovesta. Historiallinen Mikkelin Klubi tarjoaa erityiset puitteet nautinnolliseen illanviettoon ja ainutlaatuisen sukelluksen historian syövereihin.

Majoitus

Kun illalla tahdot kallistaa pääsi tyynyyn, niin täältä löytyvät upeissa rantamaisemissa sijaitsevat hotellimme, ainutlaatuiset kartanokohteemme sekä vertaansa vailla oleva vuokramökkitarjontamme.

Tapahtumat

Maankuulut Oopperajuhlat Savonlinnassa, Sulkavan Suursoudut ja  St. Michel ravit Mikkelissä ovat kaikki Saimaan maakunnissa. Kesäaikaan myös maalaiskylät heräävät eloon ja tarjonta on huikea kattaus jos jonniinlaista menojalan taltuttajaa!

Ruoka

Puhdasta ruokaa, lähiruokaherkkuja  ja omaleimaisia ruokatapahtumia – Saimaan ruokakulttuuria parhaimmillaan.

Saimaa tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden. Tutustu ja löydä omasi!

Perille matkahaku kertoo kuinka pääset Saimaalle

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.