Saimaa hellii seilaajaa

Seilaatpa Saimaalla sitten soutaen ja huovaten, pidempää matkaa purjehtien tai moottoriveneellä matkaten, pitävät luonto, maisemat ja pienet palaset historiaa huolen viihtymisestä. Tyyli ja väline ovat vapaat – veneen voi myös vuokrata.


  • Linnansaaren kansallispuistossa Savonlinnassa kohtaavat useat vesireitit avarine järvenselkineen, ja palveluita on tarjolla omalla sekä vuokraveneellä liikkuville. Puistossa on parikymmentä retkisatamaa ja hyvä mahdollisuus nähdä saimaannorppa, sillä Linnansaaressa kulkiessasi olet aivan saimaannorpan kotikulmilla. Kansallispuisto soveltuu niin päiväkävijöille kuin telttailijoille, kalastajille ja melojille. Osallistu Oravin opastetuille retkille, valinnan varaa riittää; norppasafari, melontaretki, kalaretki, järvisafari… Tai varaa unohtumaton risteily Hotel & Spa Resort Järvisydämestä suoraan Linnansaareen. Tutustu myös Oravin vierasvenesatamaan ja Järvisydämen vierasvenesatamaan.
  • Taipaleen kanava-alueella Varkaudessa ihastusta herättää Unnukan ja Haukiveden yhdistävä 180-vuotias kanava. Tutustu Kanavamuseossa virtuaalisesti sulutukseen ja ihan livenä sulutusta – eli veden ja samalla veneiden ja laivojen nousua ja laskua kanavassa – voi seurata kanavan varrella. Noin 500 m pitkä kanava on rakennettu 1835-40, uusittu 1867-71 ja 1962-67. Vanha kanava on nähtävyytenä. Kanavamuseo ja kahvila palvelevat kesällä.
  • Puumalan Rokansaaressa on nähtävillä vanhan täysihoitolan rakennukset, ensimmäisen maailmansodan aikaisia taisteluhautoja sekä kivikautinen asuinpaikka. Rokansaari on harjusaari, josta löytyy mielenkiintoisia muodostumia – mm. suppalampia ja rantakerrostumia, rantatörmiä ja -valleja, jotka ovat syntyneet Saimaan eri vaiheissa. Saaressa on 2 laituria sekä nuotiopaikkoja, saunoja sekä pitkä hiekkaranta.
  • Vuonna 1856 avattu Saimaan kanava Lappeenrannassa on maamme merkittävin historiallinen kanava. Se mutkittelee Saimaan järvialueelta Viipurin kautta Suomenlahdelle. Pituutta kanavalla on 43 kilometriä ja siinä on kahdeksan sulkua, joista kolme on Suomen ja viisi Venäjän puolella. Saimaalta Suomenlahdelle on liikennöity jo vuodesta 1856 ja nykyinen kanava vihittiin käyttöön vuonna 1968. Kanavan historiaan voi tutustua kesäisin Saimaan kanavan museossa.

Tutustu Varkauden veneilypalveluihin.
Tutustu Savonlinnan seudun veneilypalveluihin.
Tutustu Mikkelin seudun veneilypalveluihin.