Lähde luontoreiteille puhtaaseen järviluontoon

Moni-ilmeinen järviluonto hemmottelee upeilla näkymillä ja kokemuksilla ympäri vuoden. Neitvuorelta avautuvat upeat näkymät  Saimaan sokkeloiseen saaristoon, Linnansaaren kansallispuistossa olet harvinaisen saimaannorpan kotivesillä ja Koloveden kansallispuistossa ja Astuvansalmella Ristiinassa kohtaat yli 5 000 vuotta vanhaa historiaa kalliomaalauksissa. Lukemattomista luontopoluista löydät sopivan niin pidempiin kuin lyhempiinkin patikointeihin.

Kauniista järviluonnosta voi nauttia myös kaupunkien keskustassa. Löydä oma mieluinen reittisi ja lähde nauttimaan!  Poimimme valittavaksesi tunnetuimpia ja vähän tuntemattomampiakin luontokohteita.

Alla olevasta kartasta löydät helposti juuri sinulle sopivat luontoreitit ja -polut Saimaalta. Klikkaa listatut kortit auki saadaksesi lisätietoa reitistä.

Perille matkahaku kertoo kuinka pääset Saimaalle

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.