Lähde luontoreiteille puhtaaseen järviluontoon

Moni-ilmeinen järviluonto itsessään ja taitavien luonto-oppaidemme palvelut mahdollistavat upeat luontokokemukset ympäri vuoden. Neitvuorelta avautuvat upeat näkymät jopa kymmenien kilometrien päähän Saimaan sokkeloiseen saaristoon, kun taas Linnansaaren kansallispuistossa olet harvinaisen saimaannorpan kotivesillä. Koloveden kansallispuiston erikoisuuksiin kuuluvat puolestaan yli 5000 vanhat kalliomaalaukset. Poimimme valittavaksesi tunnetuimpia ja vähän tuntemattomampiakin luontokohteita.

Alla olevasta kartasta löydät helposti juuri sinulle sopivat luontoreitit ja -polut Saimaalta. Klikkaa listatut kortit auki saadaksesi lisätietoa reitistä.

Käyntikohteita ja luonnonähtävyyksiä

Tutustu Suomen puhtaisiin metsiin Suomen ainoassa metsämuseossa, käy tutkimassa luonnon luomia ihmeitä tai Saimaan mystisen Yöveden rannalla sijaitsevia esihistoriallisia kalliomaalauksia.

Reittejä ja polkuja

Saimaalla riittää reittejä. Saimaan maisemat ovat kulkijalle ehtymätönaarreaitta. Luonto näyttää parhaat puolensa, maalla ja vesillä. Valitse oma reittisi.

Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot

Koloveden kansallispuistossa vesi kantaa melojan kalliojyrkänteiden syliin, Saimaan syvyyksien ylle. Linnansaaren kansallispuisto taas on sympaattisen saimaannorpan kotivesiä. Ominaista Linnansaarelle ovat myös avarat järvenselät, sadat saaret ja luodot sekä rantakallioiden takaa paljastuvat rehevät lehdot.

Oppaan kanssa paraatipaikoille

Taitavat luonto-oppaamme tuntevat nähtävyydet kuin omat taskunsa,
joten voit olla varma, ettei mitään merkittävää jää näkemättä.

Perille matkahaku kertoo kuinka pääset Saimaalle

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.