Mekaanisen musiikin museo Varkaus

Puuhaa Saimaalla vaikka sataisi sammakoita

Ei ole mitään tekemistä. Jotta tätä lausetta ei kuuluisi, poimi tästä vinkit kivojen puuhapäivien viettoon.


Mikkeliin Kenkäverossa voit käydä kurkkaamassa joulupukin piilopirttiin, rapsuttelemassa Kenkäveron lampaita kesälaitumillaan tai ihmettelemässä kanojen puuhia tarhassaan. Ota Kenkäverosta suunta Varkauden Taidekeskus Väinölään lumoutumaan naivismista, nukketeatterista, tarinatuokioista ja muista seikkailuista. Mekaanisen musiikin museo elämys niin lapsille kuin aikuisillekin: tällaisia soittopelejä ei tule vastaan muualla!

Suomen kesä on lyhyt mutta vähäluminen, joten tee talviturkin heittämiseen plan B: Holiday Club Saimaan ja Imatran Kylpylän lukuisissa altaissa, liukumäissä ja suihkulähteissä on varmasti sopivan lämmintä vettä vaikka ulkona sataisi sammakoita.

Jos loma uhkaa mennä aivan metsään, niin anna mennä oikein kunnolla. Metsämuseo Lusto Savonlinnan Punkaharjulla tutustuttaa kivalla tavalla metsään ja metsän merkitykseen suomalaisten elämässä. Kisailkaa, kuka tunnistaa eniten puulajeja tai jaksaa nostaa tosi vanhan moottorisahan. Lasten puu ja karhunpesä houkuttelevat perheen pienimmät museovieraat huimiin seikkailuihin.

Tutustu myös Savonlinnan seudun, Mikkelin seudun ja Varkauden muihin perheille sopiviin kohteisiin.