Puuhaa Saimaalla vaikka sataisi sammakoita

Jos loma uhkaa mennä aivan metsään, niin anna mennä oikein kunnolla. Metsämuseo Lusto Savonlinnan Punkaharjulla tutustuttaa kivalla tavalla metsään ja metsän merkitykseen suomalaisten elämässä. Kisailkaa, kuka tunnistaa eniten puulajeja tai jaksaa nostaa tosi vanhan moottorisahan. Lasten puu ja karhunpesä houkuttelevat perheen pienimmät museovieraat huimiin seikkailuihin.

Ei ole mitään tekemistä. Jotta tätä lausetta ei kuuluisi, kurvaa Mikkeliin Kenkäveroon Joulupukin piilopirttiin katsomaan mitä kesälomaileva pukki puuhailee. Joulupukki nimittäin viettää kesälomansa Kenkäveron puutarhassa sijaitsevasta vanhassa saunasta korjatussa piilopirtissään. Piilopirtillä hän hoitaa puutarhaa, käy kalastamassa js syö hyvää ruokaa (välillä liikaakin). Piilopirtiltä suuntaa Varkauden Taidekeskus Väinölään lumoutumaan naivismista, nukketeatterista, tarinatuokioista ja muista seikkailuista.

Suomen kesä on lyhyt mutta vähäluminen, joten tee talviturkin heittämiseen plan B: Holiday Club Saimaan ja Imatran Kylpylän lukuisissa altaissa, liukumäissä ja suihkulähteissä on varmasti sopivan lämmintä vettä vaikka ulkona sataisi sammakoita.

Tutustu Savonlinnan seudun, Mikkelin seudun ja Varkauden muihin perheille sopiviin kohteisiin.