Saimaannorppa – on se vaan valloittava pullukka

Lähde norpparetkelle ja opi kaikki Saimaannorpasta

Auringonlämmittämällä rantakalliolla päivää paistatteleva norppa on Saimaata parhaimmillaan. Moni-ilmeinen ja leikkisä norppa on helpoimmin bongattavissa opastetuilla retkillä, joiden kokeneet kipparit tietävät parhaat paistattelupaikat ja osaavat ohjastaa kulkupelinsä hipihiljaa nähtävyyden äärelle – norppaa säikäyttämättä tai häiritsemättä.

Oppaamme tuntevat parhaiten norpan elintavat ja lepopaikat. Retkillä norppien asuinseuduille nähdään usein myös muuta Saimaalla asustavaa sakkia, kuten Kalasääskiä ja muita lintuja. Valitsitpa sitten Linnansaaren kansallispuiston tai Puumalan ja Anttolan upeat maisemat, ja menopeliksesi kanootin, puu- tai sähköveneen, oppaan matkassa sinulla on varmin mahdollisuus päästä ihailemaan näitä ihastuttavia eläimiä lähietäisyydeltä  – ja mitä tarinoita näillä kippareilla onkaan kerrottavanaan…

Seuraa norppaa luontolivessä

WWF:n luontolivessä voi seurata Saimaannorppien, toivottavasti myös Pullervon, köllöttelyä jälleen toukokuusta alkaen. Kolmena edellisenä keväänä Norppaliveä on katsottu yhteensä yli kuusi miljoonaa kertaa, joten suosittua Pullervon edesottamuksien seuraaminen kyllä on – ja onhan se suloisuudessaan vertaansa vailla.

Tiesitkö tämän

Saimaannorppia elää vain Saimaalla. Jos norppa häviää Saimaalta, se häviää koko maailmasta – siksi suojelutyöhön panostetaan ja mukana ovat myös Saimaan alueen matkailuyrittäjät. Edelleen kanta keskittyy voimakkaasti keskiselle Saimaalle, Savonlinnan etelä- ja pohjoispuolelle. Yli puolet norpan poikasista syntyy Pihlajavedellä ja Haukivedellä.

Varaa norpparetki

Lakeland GTE

Loading...

SaimaaHoliday Järvisydän

Loading...

SaimaaHoliday Järvisydän

Loading...

Majoitus – mitäpä jos jäisit useammaksikin päiväksi?

Kokosimme sinulle majoitusvinkit, joista pääset helposti Saimaannorpparetkelle.

Perille matkahaku kertoo kuinka pääset Saimaalle

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.