Astuvansalmi

Astunvansalmen kalliomaalaukset ovat kiehtova pala historiaa

Siirry ajassa vuosituhansia taaksepäin ja koe Astuvan historiallinen ympäristö

Yöveden rannalla, Ristiinassa sijaitseva Pohjoismaiden suurin kalliomaalauskokonaisuus noin 6000 vuoden takaa tarjoaa eittämättä kiehtovan kurkistuksen esihistoriaamme. Kallio, jossa maalaukset sijaitsevat, muistuttaa järveltä tietystä suunnasta katsottuna ihmisen päätä. Kenties entisaikojen ihmiset mielsivät suuren pään jonkinlaiseksi jumalaksi tai sen kuvaksi ja ehkä kalliosta siitä syystä muodostui heille  jonkinlainen kulttipaikka…

Pohjois-Euroopan suurimpiin lukeutuva maalauskokonaisuus käsittää 65 kuvaa, eikä Suomessa ole löydetty monta kalliomaalausta, jossa olisi yli 15 kuvaa. Punamultavärillä maalatuista kuvista on löydetty 18–20 hirveä, suurin piirtein yhtä monta ihmishahmoa, kymmeniä kämmenten ja tassujen jälkiä, 8–9 venettä, geometrisia kuvioita sekä kalaksi ja koiraksi tulkitut kuvat.

Aluetta tutkineet meriarkeologit ovat löytäneet kallion edustalta myös muita muinaisjäänteitä, kuten neljä meripihkakorua ja kaksi katkennutta nuolenkärkeä, joiden on arveltu liittyneen ritualisiin menoihin.

Maalauksiin pääset parhaiten tutustumaan vesiltä käsin – joko veneellä, meloen tai risteillen.

Lähde kalliomaalauksille oppaan matkassa

Loading...

M/S Kuutin risteily Anttolanhovista Astuvansalmen kalliomaalauksille

Koe Pohjoismaiden laajimmat ja upeimmat kalliomaalaukset järveltä ja maissa. Siirry ajassa vuosituhansia taaksepäin ja aisti Astuvan historiallinen ympäristö upeine maisemineen. Lähdemme matkaan Anttolanhovista. Kuljemme läpi hienojen maalaismaisemien kapeiden salmien lävitse Louhivedelle. Pikku pyrähdys suureella järvenselällä ja saavumme historialliseen ja kauniiseen Varkaantaipaleen kanavaan. Ohitamme Kallionimen ja ajamme läpi kauniin Kirkkotaipaleen kanavan. Lähestymme Astuvansalmea ihaillen Yöveden jylhiä rantoja ja kallioita. Maalauksille saavuttuamme katselemme Astuvan Ukon piirteitä ja maalauksia veneestä käsin jonka jälkeen rantaudumme ja maalausten tutkiminen maista käsin jatkuu. Paluumatkalla pysähdymme Kallioniemessä noin 30 min (huom. aukioloajat). Voitte nauttia virvokkeita ja tutustua Kallioniemen historialliseen ympäristöön. Tämän jälkeen palaamme Anttolanhoviin.

MISSÄ

Anttolanhovi-Astuvansalmi-Kallioniemi-Anttolanhovi

KESTO

Noin 3,5-4 tuntia, riippuen pysähdyksistä

TUOTE SAATAVILLA

25.6.-17.8. 2019 tiistaisin ja torstaisin klo 12.00. Ennakkoilmoittautuminen aina edellisenä päivä klo 18 mennessä puh. 044-7051050. Risteily ei toteudu jos ilmoittautumisia ei ole tullut määräaikaan mennessä.

RYHMÄN KOKO

Retki totetuu min 6 hlö, max. matkustajamäärä 12 hlö.

HINTA

Hinta alkaen 50€/hlö, lapset 30€ (alle 12v.)

HINTA SIS.

Veneilyliivit, vakuutuksen, kipparin/oppaan palvelut, verot (10%)

HUOMIOITAVAA Hinta ei sisällä mahdollisia yhteyskuljetuksia, juomia tai ruokailua. Ei sovellu liikuntaesteisille. Mahdollista tilata retkieväät mukaan. Kallioniemessä pysähtyminen aukioloaikojen puitteissa.

Perille matkahaku kertoo kuinka pääset Saimaalle

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.