Varkaus yllättää: mekaanista musiikkia, tatuointikulttuuria ja kotimaista kaviaaria

Miten ensimmäiset tatuoinnit on hakattu ihoon tai musiikkia soitettu kauan ennen Spotifyta? Entä miltä maistuu kotimainen kaviaari? Vieraile Varkaudessa ja selvitä!


Varkauden Mekaanisen Musiikin Museossa on esillä noin 400 ihmeellistä instrumenttia ja 7 suurta salia sisustettu eri aikakausien mukaan ajalta ennen digitaalisia äänentoistolaitteita. Kierroksella tulevat tutuiksi itsekseen soittavat pianot, soittorasiat, posetiivit, viulut ja haitarit ja mitä kekseliäimmät orkesteriviritelmät.

Tatuointialan erikoisuuksia esittelee alan ainoa museo Suomessa, Tattoo Museo Varkaudessa. Sen kansainvälinen kokoelma koostuu eri aikakausien tatuointikulttuuriin liittyvistä välineistä ja aineistoista – niin tatuoijilta, merimiehiltä, pääkallonmetsästäjiltä, rokkitähdiltä, kuninkaallisilta kuin tavallisilta kansalaisilta.

Erikoinen reissu vaatii erikoisen hyvät eväät. Nappaa mukaan arvoherkkua Saimaan rannalla valmistettua sammen kaviaaria ja aja auringonlaskuun. Varkaudessa kaviaarin tuotantotapa on ekologinen; sammet elävät katetuissa kasvatusaltaissa, jotka lämmitetään läheisen paperitehtaan hukkalämmöllä. Tällaisella systeemillä kasvatuksen ympäristökuormitus on lähes olematon. Varkauden kaviaari on saanut loistavat arvosanat monilta Euroopan huippukeittiömestareilta ja helpoiten sitä pääsee maistamaan Hotel Oscarin a la carte -listalta!

Saiko Varkaus sinut jo koukkuun? Tutustu lisää osoitteessa visitvarkaus.fi