Savonlinnan Syystulet
4.–6.9.2020

Savonlinnassa kiitetään mennyttä kesää ja toivotetaan syksy tervetulleeksi, kun Syystulet syttyvät 4.–6.9.2020 Olavinlinnan edustalla.


Viikonlopputapahtumassa aikamatkataan Olavinlinnan syntyajoille, jolloin kauppiaita ja muuta markkinakansaa valui kaupunkiin Savoa ja Hämettä yhdistänyttä Suurta Savontietä pitkin. Tulien loimussa kurkistetaan myös pitkälle tulevaisuuteen. Kaiva siis kaapista keskiaikaiset hameet, pussihousut ja päheät päähineet ja saavu Savonlinnaan tulen juhlaan. Pääillan kruunaavat tulishow ja juhlakokko.

Tapahtumavieraat pääsevät osallistumaan esiintyjien suunnittelemaan häikäisevään joukkovaloilmiöön.

Savonlinnan Syystulien roihahtamisen takaavat KulttuuriYö, Keskiaikamarkkinat, Mahdollisuuksien Tori, Flamman tulishow, Lyhtyranta, Asukasloikan Pöhinäteltta, Syystori, Olavinlinnan aktiviteetit, AktiviteettiAreena.


Maailman pohjoisin keskiaikainen linna
Olavinlinna oli alkuperäiseltä tarkoitukseltaan puolustuslinna idästä tulleita hyökkäyksiä vastaan. Kun Pyhän Olavin linnaa vuonna 1475 alettiin rakentaa, päätti linnan perustaja, tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott rakennuttaa mahtavan linnoituksen strategisesti tärkeän Savon alueen turvaksi. Sen rakentaminen aloitettiin veden ympäröimälle kalliosaarelle Haukiveden ja Pihjalaveden yhdistävässä Kyrönsalmessa. Linnan tehtävänä oli torjua idästä tulevat venäläisten hyökkäykset ja täten varmistaa Savon seudun herruuden säilyminen Ruotsin kruunulla. Erik Akselinpoika Tott nimesi linnan Olavinlinnaksi Norjan kuninkaan Pyhän Olavin mukaan. Pyhä Olavi on kaikkien ritareiden suojelupyhimys.

Tutustu lisää Savonlinnan seudun tarjoamiin elämyksiin osoitteessa visitsavonlinna.fi.