TeaHouse of Wehmais

TeaHouse of Wehmais on Suomen ainoa englantilaiseen teeperinteeseen erikoistunut teehuone. Meillä on n. 100 irtoteen valikoima, joita voi nauttia paikan päällä tai ostaa mukaan. Valmistamme tarjottavat mahdollisimman pitkälti lähi- ja luomuraaka-aineista omassa keittiössämme. Vierailu meillä on ainutlaatuinen elämys, arjen luksusta, viehättävässä kartanomiljöössä.

Teesommelierin 100 teelaadun valikoima

TeaHouse of Wehmais’n emäntä, Anna Grotenfelt-Paunonen, perusti Suomen ensimmäisen ja yhä edelleen Suomen ainoan englantilaiseen teeperinteeseen erkioistuneen teehuoneen syksyllä 2010. Wehmaan kartanon pihapiirin tallirakennuksessa sijaitseva teehuone on sisustettu ruusukankain ja kukkatapetein ja persoonallisissa huoneissa voi mm nauttia aidoista Afternoon Tea – ja Cream Tea -kattauksista. Anna on koulutukseltaan yksi Suomen kahdesta teesommelierista ja hän on henkilökohtaisesti valinnut teehuoneelleen noin 100 teelaadun valikoiman, josta löytyy jokaiselle oma suosikki – myös kotiin vietäväksi. Rakennuksen toisessa päässä on Deli&Deco -kauppa, jonka valikoimissa on paikallisten tuottajien ruokatuotteita, luomutuotteita sekä laadukkaita sisustustuotteita.

Jo saapuminen teehuoneelle on elämys

Keskellä kaunista maalaismaisemaa kulkevalta maantieltä erkanee tunnelmallinen koivukuja kohti Wehmaan kartanon pihaa, jonka laidalla on komea kivinavetta. Kesällä vieraat voivat ihailla tilan rauhallista luomulypsykarjaa joko tilan ympärille levittäytyvillä hakamailla tai kurkistamalla sisään navettaan. Tallirakennuksen ylisillä ja pihapiirissä järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Wehmaan perinteiset joulumarkkinat keräävät alueen pientuottajat yhteen tunnelmalliseen maalaismaisemaan.

Suomen paras ruokamatkailutuote 2019

TeaHouse of Wehmais on yksi neljästä Saimaa Gastronomy yrityksestä. Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput voittivat Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 -palkinnon valtakunnallisessa Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa. Anna on rakentanut kovalla työllä ja hyvällä maulla Wehmaan kartanoon yhden Suomen parhaista ruokamatkailukohteista.

TeaHouse_Of_Wehmais_lasit
TeaHouse_Of_Wehmais_teehylly
TeaHousen skonssit
TeaHouse_Of_Wehmais_takapiha
TeaHouse_Of_Wehmais_drinkit

TeaHouse of Wehmais
Pieksämäentie 234
51900 Juva
040 410 1626
tee@teahouse.fi

Avoinna ympäri vuoden.

www.teahouse.fi
Instagram
Facebook