Pyöräily Saimaalla

Pyörällä pääsee ympäri Saimaan

Saimaan saaristoreitille voit lähteä pitkän kaavan mukaan tai valita mieleisesi lyhyemmän reitin.


Kokonaisuudessaan reilun 150 km pituinen Saimaan saaristoreitti kulkee Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien sekä Taipalsaaren, Joutsenon ja Ruokolahden kirkonkylien kautta. Uutena lisäyksenä on tullut myös reitti Savitaipaleen Kärnäkoskelle ja Partalaan. Taipalsaaren Sarviniemestä Kyläniemeen sekä Puumalan Lintusaloon pääsee lautalla, joten myös Puumalan saaristoreittiin on yhteys. Kesällä 2022 pyöräilijät pääsevät ylittämään vesistön myös Ruokolahden Äitsaaren ja Utulan välillä.

Puumalan saaristoreitti

Puumalan saaristoreitti on kokemisen arvoinen kierros pyörällä tai vaikkapa moottoripyörän selässä. Reitin pituus on noin 60 kilometriä ja se kulkee pääosin asfaltoiduilla teillä, mutta sen varrella on myös kaksi lyhyttä soratien pätkää (2 km ja 4 km). Matkan aikana ylitetään useita siltoja ja Niinisaaren ja Hätinniemen väli päästään lossikyydillä.

Reitin voi hyväkuntoinen polkea päivässä tai sitten voi napata kulkupeliksi sähköpyörän, joita vuokraa SaimaaBikes. Reitin voi myös jakaa useammalle päivälle, jolloin ehtii nauttimaan matkan varrelle osuvista ruoka- ja majoituskohteista.

Lauttalippujen varaus etukäteen

Muista varata liput lauttamatkalle Lintusalo – Hurissalo -välille etukäteen osoitteesta www.matkahuolto.fi!

Majoitusvinkkejä

Sahanlahti Resort kantatie 62:n varrella on upea matkailukohde ja perheyritys Saimaan rannalla,  jossa on hotelli- sekä mökkimajoitusta. Kolme ravintolaa tarjoilee korkealuokkaista lähiruokaa sesongin raaka-aineista.

Okkolan lomamökit on niin ikään perheen pyörittämä majoituskohde Puumalan saaristossa Niinisaaressa, jossa paikan emäntä Paula avaa matkailijalle oman kotinsa ovet.

Pihlajaveden Polkasu

Punkaharju on ollut kansainvälisesti tunnettu matkailukohde jo yli kahdensadan vuoden ajan. Suomen kansallismaisemissa kulkevan rengasreitin pyöräilyosuus on noin 75 km, jonka lisäksi reitillä nautitaan noin kahden tunnin risteilystä Saimaan norppavesillä. Pyöräretkelle lähdetään Punkaharjun matkailualueelta, jossa voi majoittua ja vuokrata polkupyörän. Reitin lähtöpisteelle pääsee myös junalla.

Reitin puolivälissä pääsee rentoutumaan risteilylle ja lepuuttamaan jalkojaan vaikkapa saunassa. Parin tunnin risteilyllä on mahdollisuus ruokailla ja laivalta voi ostaa myös virvokkeita ja täyttää vesipullon. Laivalla on wc. Sisätiloissa matkaa voi taittaa tarvittaessa säältä suojassa.

Lisätiedot ja lippuvaraukset täältä.

 

Kiinnostaako luonto ja aktiviteetit?

Saimaalta löytyy nähtävää ja koettavaa reitin varrella ja vähän sivummallakin. Lähde matkalle Saimaan sykähdyttävään järviluontoon!

Aktiviteetteja Saimaalla

Saimaan luontoreitit