Pyöräily Saimaalla

Pyörällä pääsee ympäri Saimaan

Saimaan saaristoreitille voit lähteä pitkän kaavan mukaan tai valita mieleisesi lyhyemmän reitin.

Kokonaisuudessaan reilun 150 km pituinen Saimaan saaristoreitti kulkee Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien sekä Taipalsaaren, Joutsenon ja Ruokolahden kirkonkylien kautta. Uutena lisäyksenä on tullut myös reitti Savitaipaleen Kärnäkoskelle ja Partalaan. Taipalsaaren Sarviniemestä Kyläniemeen sekä Puumalan Lintusaloon pääsee lautalla, joten myös Puumalan saaristoreittiin on yhteys. Kesällä 2021 pyöräilijät pääsevät ylittämään vesistön myös Ruokolahden Äitsaaren ja Utulan välillä.

Puumalan saaristoreitti

Puumalan saaristoreitti on kokemisen arvoinen kierros ajaa pyörällä tai vaikkapa moottoripyörällä. Reitin pituus on noin 60 kilometriä ja se kulkee pääosin asfaltoiduilla teillä, mutta sen varrella on myös kaksi lyhyttä soratien pätkää (2 km ja 4 km). Matkan aikana ylitetään useita siltoja ja sisältyypä matkaan myös lossikyyti.

Reitin voi hyväkuntoinen polkea päivässä tai sitten voi napata kulkupeliksi esimerkiksi sähköpyörän, joita vuokraa Saimaa bikes. Reitin voi myös jakaa useammalle päivälle, jolloin ehtii nauttimaan matkan varrelle osuvista ruoka- ja majoituskohteista.

Lauttalippujen varaus etukäteen

Muista varata liput lauttamatkalle Lintusalo – Hurissalo -välille etukäteen osoitteesta www.matkahuolto.fi.!

Majoitusvinkkejä

Sahanlahti Resort on perheen yrittämä matkailukohde, jossa on hotelli- sekä mökkimajoitusta. Kaksi ravintolaa tarjoilee korkealuokkaista lähiruokaa sesongin raaka-aineista.

Okkolan lomamökit on niin ikään perheen pyörittämä majoituskohde Puumalan saaristossa Niinisaaressa, jossa paikan emäntä Paula avaa matkailijalle oman kotinsa ovet.

Kiinnostaako luonto ja aktiviteetit?

Saimaalta löytyy nähtävää ja koettavaa reitin varrella ja vähän sivummallakin. Lähde matkalle Saimaan sykähdyttävään järviluontoon!

Aktiviteetteja Saimaalla

Saimaan luontoreitit