Saimaa Gastronomy: Palkittua lähiruokaa

Voiko päivän sää vaikuttaa ravintolan ruokalistaan? Saimaalla voi.


Saimaa Gastronomy on neljän intohimoisen lähiruoan rakastajan yritysverkosto, johon kuuluvat Tertin Kartano Mikkelissä, Teahouse of Wehmais Juvalla, Sahanlahti Resort Puumalassa ja Hotelli Punkaharju Punkaharjulla. Tämä nelikko on lyöttäytynyt yhteen silkasta rakkaudesta Saimaan luontoa ja sen lähiraaka-aineita kohtaan. Menut rakentuvat kausi- sekä pientuottajien tuotteista ja pöydän antimet vaihtuvat vuodenaikojen ja jopa päivän sään mukaan.

Saimaa Gastronomyn kattaukset ja palkitut teemaviikonloput ovat hyvä syy matkustaa kauempaakin maistamaan paikallista lähiruokaa sekä kokemaan kartanotunnelmaa ja luontoelämyksiä, unohtamatta kello viiden teetä. Osassa kohteita on myös majoitusmahdollisuus.

Hungry for Finland -ruokamatkakilpailun arviointiraati valitsi Saimaa Gastronomyn teemalliset ruokaviikonloput Suomen parhaimmaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019.