Saimaannorppa kivellä

Norpparetki vie Saimaan valloittavan veijarin kotivesille

Saimaan ikioma pullukka, saimaannorppa, on harvinaisuus, jonka voi hyvällä onnella nähdä köllöttelevän rantakalliolla tai kurkkaavan uteliaana pinnan alta järvellä matkaajia.


Saimaannorpan bongaamiseen on parhaat mahdollisuudet norppavedet hyvien tuntevien oppaiden matkassa. Saimaan järviluonto ja norpan elämä avautuvat näillä melontaretkillä tai norpparisteilyillä aivan uudella tavalla. Samalla retkellä voi nähdä myös muita harvinaisuuksia, kuten kalasääsken.

Saimaannorppia ei ole muualla

Saimaannorppa jäi uiskentelemaan Saimaalle jääkauden jälkimainingeissa noin 8 000 vuotta sitten meriyhteyden katketessa maan kohoamisen vuoksi. Saimaannorppa on nykyään uhanalainen ja suojeltu laji, niitä on Saimaalla vain 430. Niiden herkkä elinympäristö halutaan turvata myös Unescon maailmanperintökohteena.

Lähde norpparetkelle

Asiantuntevat oppaat osaavat viedä saimaannorppien ystävät niiden kotivesille luonnonrauhaa häiritsemättä. Norppia ihaillaan kiikareilla aina riittävän matkan päästä. Norpparetkiä järjestetään Linnansaaren kansallispuistossa sekä Anttolan ja Puumalan vesillä.

Lue lisää norpasta ja lähde norpparetkelle nauttimaan Saimaan ainutlaatuisesta järviluonnosta!